Tunç Soyer’den Özlale’nin İYİ Parti'den adaylığına ilk açıklama

İYİ Parti İzmir
Tunç Soyer’den Özlale’nin İYİ Parti'den adaylığına ilk açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Özlale’nin adaylığı İzmir’de CHP için bir risk yaratır mı?” sorusuna, “Asla, İzmir asla vazgeçmez” yanıtını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Partili Özlale’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasına ilişkin soruları yanıtladı.

Duvar'ın haberine göre, kendisinin adaylığının kesinleşmediğini hatırlatan Soyer, Özlale’nin adaylığına ilişkin, "Hayırlı olsun. Daha benim adaylığım kesinleşmedi. Ben sadece aday olma arzumu, niyetimi ifade ettim. Daha aday değilim. O nedenle adaylığını ifade etmiş biriyle ilgili bir şey söylemem doğru olmaz" dedi.

‘BİRAZ GERİDEN GELİYORLAR, İZMİR KOKUDAN ÇOKTAN KURTULDU’

Özlale’nin adaylığını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in "İzmir’i kokudan ve sığınmacıdan kurtaracak Özlale" ifadeleri hatırlatılan Soyer, "Biraz arkadan geliyorlar. Kokudan çoktan kurtuldu İzmir. Sığınmacıları da ne biz getirdik ne onlarla ilgili politikaların sahibiyiz ne götürmek konusunda bir hukukumuz var. Biz sadece yerel yönetimiz. Sığınmacılar devlet, hükümet politikası gerektiriyor" diye konuştu.

'İZMİR ASLA VAZGEÇMEZ'

Soyer, "Özlale’nin adaylığı İzmir’de CHP için bir risk yaratır mı?" sorusunu ise “Asla. İzmir asla vazgeçmez” diyerek yanıtladı.

Kaynak: Haber Global TV

iyi parti İzmir Tunç Soyer