TTB'den "Özel Hastaneler Yönetmeliği" tepkisi

Gündem haberleri
TTB'den "Özel Hastaneler Yönetmeliği" tepkisi

Resmi Gazete'de yayımlanan "Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" pek çok doktor ve uzmanlık derneklerinin tepkisini çekti.

Sağlık Bakanlığı tarafından "Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 06 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, hekimlerin özel muayenehane açabilmesi için bir hastaneyle anlaşması şartı getirildi. Serbest çalışan hekimlerin tepkisini çeken yönetmelik ile ilgili uzmanlık derneklerinden peş peşe açıklama geldi.

TTB'den yapılan açıklama şöyle:

Sağlık Bakanlığı tarafından 6 Ekim 2022’de Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde yapılan ve muayenehanesi olan hekimlerin mesleklerini serbestçe yapabilmelerini engelleyip hastaneler zincirinin sömürüsüne terk eden düzenlemelere karşı Türk Tabipleri Birliği olarak 12 Ekim 2022 tarihinde Danıştay’da dava açtık. Geçici madde düzenlemesinin içeriğinden bahisle bazı il sağlık müdürlüklerinin uygulamayı derhal başlatmasının pek çok yerde hasta yatışlarının ve planlı ameliyatların iptaline yol açtığına, hem hekimler hem de hastalar nezdinde mağduriyetlere neden olduğuna dikkat çektiğimiz dilekçemizde yürütmenin ivedilikle durdurulması istedik.

TTB kayıtlarına göre sayıları 7 bini bulan muayenehane hekimlerinin özel hastanelere hasta yatırmaları birtakım koşullara bağlanarak imkansız hale getirilmiş, 7 bin hekimden en fazla 500’ünün özel hastanelerle sözleşme yapabileceği (takip ve tedavi için hasta yatırma, cerrahi işlem yapma vb.) görülmüştür. Bu durum, geriye kalan 6 bin küsur muayenehane hekiminin her alanda olduğu gibi bu alanda da sıkıştırılmasına,  yurtdışında çalışmaya bizzat devlet eliyle yönlendirilmesine neden olacaktır.

Kaynak: Haber Global TV

TTB Resmi Gazete