TTB Başkanı Sinan Adıyaman: Periyodik testler sağlıkçılara değil, ayrıcalıklı zümreye yapılıyor

koronavirüs
TTB Başkanı Sinan Adıyaman: Periyodik testler sağlıkçılara değil, ayrıcalıklı zümreye yapılıyor

TTB Başkanı Prof. Dr. Adıyaman, koronavirüs salgını sürecinde sağlıkçıların periyodik testlerinin yapılmadığını belirterek periyodik testlerin bürokratlara, futbolculara ve ayrıcalıklı bir zümreye yapılmasına tepki gösterdi.

Euronews'e konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, 39’u hekim olmak üzere 90’dan fazla sağlıkçının yaşamını yitirdiğini söylerken, sağlıkçıların bu süreçte kendilerini yorgun, bıkkın ve öfkeli hissettiğini ifade etti.

Koronavirüsün ilk etabındaki artan vaka sayılarının aşağılara kadar çekilmesinde büyük bir fedakarlık içinde çalışan sağlıkçıların ciddi katkısı olduğunu söyleyen Adıyaman, şu anda sağlıkçıların ekipman dahi bulamadıklarını iddia etti.

Pandemi sürecinde en önde çalışan sağlıkçıların periyodik testlerinin de yapılmadığını belirten Adıyaman, periyodik testlerin bürokratlara, futbolculara ve ayrıcalıklı bir zümreye yapılmasına tepki gösterdi. Adıyaman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın söz vermesine rağmen hala bu testlerin yapılmadığını belirtti.

Ankara'da yaşanan artışı, siyasetin merkezi olması sebebiyle insan sirkülasyonun fazlalığına bağlayan Adıyaman, hastanelerde servisler ve yoğun bakımlarda yer bulunamadığını söyledi. Adıyaman, ''Büyük bir sıkışıklık var ve önümüzdeki iki üç hafta içinde yoğunluk artacak'' ifadesini kullandı.

TTB sinan adıyaman