Traktör devinin sahibi Zeynep Erkunt hayatını kaybetti

Hayatını kaybetti Gündem haberleri
Traktör devinin sahibi Zeynep Erkunt  hayatını kaybetti

Türkiye’nin ve dünyanın ilk kadın traktör üreticisi Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, 45 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye'nin ilk sanayicilerinden ve Ankara Sanayi Odası'nın kurucularından Mümin Erkunt'un kızı olan iş insanı, sektörde önemli başarılara imza attı.

Türkiye’nin ve dünyanın ilk kadın traktör üreticisi Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, vefat etti. Armağan'ın cenazesi yarın Gölbaşı Mezarlığı Camii'ndeki cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı defnedilecek.

 Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, "Dünyada Şirketini En Hızlı Büyüten 50 Kadın CEO" araştırmasında 3. kez listeye giren "tek" Türk sanayici olmuştu.

ZEYNEP ERKUNT NEDEN ÖLDÜ?

Zeynep Erkunt Armağan, 5 Temmuz 2022 tarihinde hayatını kaybetti. Genç iş insanının ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Traktör devinin sahibi Zeynep Erkunt  hayatını kaybetti - Resim : 1

ZEYNEP ERKUNT KİMDİR?

Sanayici, iş kadını, Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı. Sanayici bir babanın kızı olan Zeynep Erkunt, 1978 yılında Ankara Koleji’nden, 1982 yılında da Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

Çalışma hayatına 1982 yılında Erkunt Sanayi A .Ş. Döküm ve Makine Fabrikaları’nda başladı. 29 yıllık iş hayatının 24 yılını Erkunt Döküm ve Makine Fabrikaları’nda çeşitli bölümlerde görev yaparak geçirdi.

Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürürken 2003 yılında Erkunt Traktör fabrikasının kuruluşunda yer aldı. Şirketin kurulmasını takiben bir dönem yarı zamanlı olarak her iki şirkette mali işlerin sorumluluğunu üstlendi. Erkunt Traktör Sanayii A.Ş.’nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Traktör devinin sahibi Zeynep Erkunt  hayatını kaybetti - Resim : 2

Fortune Dergisi tarafından yapılan araştırmada 6 yıl üst üste "Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını" listesinde yer alan Zeynep Erkunt Armağan, dünyada traktör üreten ilk kadın sanayici unvanına sahipti.

Ayrıca Amerika'da düzenlenen, "Son 4 Yılda Dünya'da Şirketini En Hızlı Büyüten 50 Kadın Yönetici" araştırmasında, listeye Türkiye'den giren tek iş kadını olan Armağan, Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu'nun CACCI Kadın Girişimci Konseyi'nin (CWEC) düzenlediği platformda, 30 ülkenin kadın girişimcileri arasında öne çıkarak Asya Pasifik Kadın Girişimci Ödülü'ne de layık görülmüştü.

Sosyal Sorumluluk çalışmaları ile de başarı ödüllerine layık görülen başarılı iş insanı, Türkiye'nin çeşitli illerinde yaptırdığı ve Erkunt Traktör'ün adını taşıyan 12 ilköğretim okulu ile Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde babası Mümin Erkunt tarafından yaptırılan Erkunt Meslek Edindirme Merkezi'nin idamesini üstlendi.

Evli ve 2 çocuk annesi olan Zeynep Erkunt Armağan, Türkiye'nin ilk sanayicilerinden ve Ankara Sanayi Odası'nın kurucularından Mümin Erkunt'un kızıdır.

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti