Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Haber Merkezi
Deprem Gündem haberleri son dakika son dakika haber
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi... Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 5 ilde yoğun şekilde hissedildi. Deprem sonrasında AFAD tarafından yapılan açıklamada can kaybı olmadığı bildirildi. İlçede peş peşe 4, 4.4 ve 4.1 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi.

Son dakika haberi... Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem 5 ilden hissedildi. İlçede peş peşe 4, 4.4 ve 4.1 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi. İlçede son 20 saat içerisinde 46 sarsıntı kaydedildi.

AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde akşam saat 18.11'de 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi.

Yerin yaklaşık 6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem korku ve paniğe neden oldu. Depremin ardından merkez üssü yine Sulusaray ilçesi olan 3.5 büyüklüğünde bir sarsıntı daha medyana geldi.

Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem 5 ilden yoğun şekilde hissedildi. 

Öte yandan, Sulusaray ilçesi ile Buğdaylı köyü arasında bulunan yolda deprem nedeniyle heyelan meydana geldiği bildirildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Tokat ili Sulusaray ilçesinde, 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

TOKAT VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat Valiliğinin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapıldı. Açıklamada gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

SULUSARAY BELEDİYE BAŞKANI KILIÇ: BİZE ULAŞAN CAN KAYBI YOK

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç katıldığı canlı yayında yaptığı depreme ilişkin açıklamasında, "Bize ulaşan can kaybı yok. İki minaremiz yıkıldı. Buğdaylı köyümüzde evlerin yıkıldığına dair haber var. 150 nüfuslu bir köyümüz" dedi. 

TOKAT BELEDİYE BAŞKANI: MERKEZDE SIKINTI YOK

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu "Merkezde de çok ciddi hissedildi. Olayı yakınen takip ediyoruz. Şehir merkezinde ciddi bir durum yok. Şu anda binalarda bir sıkıntı gözükmüyor. Sulusaray'da binalarda ufak tefek sıkıntıların olduğu belirtiliyor. Oraya doğru yoldayız" dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YOK

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Bugün, saat 18.11'de Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Tokat ve Yozgat il AFAD, Jandarma, Emniyet ekipleri ve diğer görevli personelle saha taramaları yapılmaktadır. Yozgat ve Tokat illerindeki 112 Acil Çağrı Merkezleri'ne toplam 231 ihbar gelmiştir. Can kaybı bulunmamaktadır.

TOkat ilimizde; 2 konut, 5 ahır ve 2 minare hasar almıştır. Sivas, Samsun, Erzurum, Çorum ve Amasya AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Yozgat ilimizde; 2 katlı bir bina yıkılmış, 8 köyde küçük çaplı hasarlar meydana gelmiştir. Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir ve Kırıkkale AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Yozgat ve Tokat illerimize Emniyet Genel Müdürlüğünden 1 helikopter, Jandarma ’dan 1 İHA sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremin ardından yaptığı açıklamada şunu kaydetti: "Tokat Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir."

BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Merkez Üssü Tokat Sulusaray İlçesi 5.6 şiddetinde olan deprem bölgesine yakın kesimlerdeki 16.Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanlarındaki (200-19 ve 200-20 Sivas-Ankara Devlet Yolu ile 58-81 Şeyhhalil il yolu ve 850-03 ve 850-04 Sivas -Tokat Devlet Yolu ) köprü ve yollarımız da yapılan ilk incelemelerde olumsuz bir duruma rastlanmamıştır."