TİP Başkanı Erkan Baş'ın seçim vaatleri gündem oldu

Gündem haberleri
TİP Başkanı Erkan Baş'ın seçim vaatleri gündem oldu

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, seçim vaatleri sosyal medyada gündem oldu. Erkan Baş'ın vaatleri arasında ekonominden sosyal yapıya, eğitimden, sağlık sistemine kadar sosyalist Türkiye'de yeni sistemin nasıl olacağı sıralandı.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın iktidar vaatleri gündem oldu. Ekşisözlük'ün Youtube kanalına konuşan Erkan Baş, "İktidara geldikleri anda ilk yapacaklarını' sıraladı.

HERKES OTURDUĞU EVİN SAHİBİ OLACAK

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, kimsenin kira ödemeyeceğini ve herkesin oturduğu evin mülkiyetine sahip olacağını belirterek doğal gaz, elektrik gibi faturaların ödenmeyeceğini vadetti. Baş, Türkiye İşçi Partisi iktidara geldiğinde Türkiye'de sağlık hizmetinin ve eğitimin bedava olacağını söyledi.

İşte "İlk gün bunları yaparız sonra güzel günler başlar" diyen Erkan Baş'ın 'sosyalist Türkiye'de ilk yapacaklar" sıralaması;

- Herkes artık oturduğu evin sahibidir diyeceğiz.

- Elektrik, su, doğalgaz, internet gibi zorunlu ihtiyaçların faturalandırılmalarının kapandığını ilan edeceğiz.

- Türkiye'nin tam anlamıyla özgür bağımsız bir ülke olduğunu ilan edeceğiz. Uluslararası ilişkiler bu anlamda yeniden şekillendirilecek. 

- Halka ait olan ama kapitalist Türkiye'de peşkeş çekilen tüm kamu varlıklarını yeniden halk için kullanacağız. 

- Eğitim tüm aşamalarında tüm vatandaşlarımız için eşit ve parasız olacak. 

- Eşit ve parasız sağlık hizmeti alacak. 

ERKAN BAŞ KİMDİR?

Almanya Berlin doğumlu olan Erkan Baş, 14 Temmuz 1979'de dünyaya geldi. Erkan Baş aslen Boşnaktır. Ailenin Yugoslavya'daki soyadı Jusoviç'ti. Babası Almanya'ya çalışmaya giden işçilerdendi. Erkan Baş, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi bölümünden mezunu olan Erkan Baş, bir süre İTÜ'de öğretim üyeliği yaptı. Üniversitede yemekhane işçileri için eylem yapınca öğretim üyeliği sonlandırıldı. 

2009 yılında Türkiye Komünist Partisi genel başkanlığı yapan Erkan Baş, 2017'de Türkiye İşçi Partisi'ni kurdu. 2018 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili seçildi.

Türkiye İşçi Partisi Erkan Baş seçim vaadi