Teröristlerin kış için hazırladığı sığınaklar tek tek imha edildi

Ali Yerlikaya İçişleri Bakanlığı PKK
Teröristlerin kış için hazırladığı sığınaklar tek tek imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanlar Operasyonu kapsamında, 28 ilde terör örgütünün kış aylarında kullanmak için hazırladığı sığınakların imha edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Kahramanlar Operasyonu kapsamında, terörle mücadeleye yönelik çalışma yapıldığını duyurdu.

Buna göre; bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında barınmak için hazırladıkları mağara ve sığınakların imha edilmesine yönelik 28 ilde 4 bin 731 timden oluşan 61 bin 500 jandarma ile Kahramanlar Operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon neticesinde 11 büyük mağara ve sığınak imha edildi. 37 kilogram patlayıcı madde, 12 mayın/el yapımı patlayıcı, 27 piyade tüfeği, 1 keskin nişancı tüfeği, 12 tabanca, 17 av tüfeği, 10 bin 135 mühimmat, 10 el bombası, 6 elektrikli fünye, 171 tüp ile çok sayıda gıda, yaşam, sağlık malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Teröristlerin kış için hazırladığı sığınaklar tek tek imha edildi - Resim : 1

Jandarma güçlerini tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Operasyonel kabiliyetimizle terör odaklarını bulduğumuz yerde yok ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Yılın 365 günü, 4 mevsim, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" dedi. 

İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINANLARDAN 3'Ü TUTUKLANDI

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 27 Ekim'de İstanbul ve Bitlis'te 8 adrese yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların PKK/KCK terör örgütü KCK/TDÖ Siyasal alan yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri öğrenildi. Gözaltına alınanların, sahte pasaport ve evrak hazırlayarak teröristleri kaçak yollardan yurt dışına çıkardıkları belirlendi. Yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal,  1 adet 7.65 çapında ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 2 adet şarjör, 15 adet 7.65 fişek,  2 adet 9 mm fişek, çok sayıda örgütsel doküman bulundu. 

Teröristlerin kış için hazırladığı sığınaklar tek tek imha edildi - Resim : 2

Emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 7 kişiden 3'ü serbest bırakılırken bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkeme 3 kişi hakkında ise tutuklama kararı verdi.

Kaynak: DHA