Terör kadar tehlikeli, yeni bir tehdit: Incel! Kadın düşmanlığı, nefret söylemi, şiddet ve cinayet...

Gündem haberleri

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in katili Semih Çelik'in evinde yapılan aramalarda ilginç bilgilere ulaşıldı. Cani katilin psikolojik sorunlar yaşadığı ve Incel gruplarla bağlantısı olduğu belirtiliyor. "İstemsiz bekar" olarak adlandırılan Incel yeni tip terör olarak saptandı.

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in vahşice öldürülmesi sonrası katil Semih Çelik'in evinde yapılan aramalarda ilginç bilgilere ulaşıldı. Cani katilin psikolojik sorunlar yaşadığı ve Incel gruplarla bağlantısı olduğu belirtiliyor. "İstemsiz bekar" olarak adlandırılan Incel, içinde bulunulan çağın yeni tip terörü olduğu saptandı.

"INCEL" VE "INCELLER" NEDİR?

Haber Global İstihbarat Şefi Mücahit Topçu, yaptığı araştırmalarda "Incel" ve "Inceller" kavramları ile ilgili çarpıcı bilgilere ulaştı. Buna göre Incel'in hikayesi şu şekilde:

Kendisi de bir kadın olan Alana, 1997'de aşkı bulmaya çalışan yalnız insanlar için bir internet sitesi kurduğunda bu işin sonunun kadınlara yönelik nefret ve öfke üzerinden örgütlenen ve dünyanın dört bir yanında masum insanların ölümüne yol açan bir alt kültüre dönüşeceğinden habersizdi.

O dönemde henüz 20'li yaşlarının ortasında olan Kanadalı genç kadın, henüz Facebook bile ortada yokken, ilişki bulmakta zorlananlar için "İstemsiz Bekarlık Projesi" adını verdiği bu siteyi açmıştı.

Alana "istemsiz bekar" ifadesini (Involuntary Celibacy) ilk olarak "Invcel" diye kısaltmıştı ama sonra bu kimlik, söylemi daha kolay olan "incel" halini aldı.

Şaşırtıcı bir biçimde eşcinsel bir kadın tarafından ortaya atılan ve bir zamanlar internet argosunun dar bir parçası olan incel terimi, artık uluslararası manşetlerde. Cinsiyetçilik, kadın düşmanlığı, şiddet ve aşırılıkçılıkla ilgili tartışmalarda ve daha da kötüsü şiddet olaylarında bu terime sık rastlanıyor.

Incel'leri "romantik ilişkilerdeki başarısızlıklarından kadınları ve toplumu sorumlu tutan heteroseksüel erkekler" diye niteliyor.