Terör hedefleri canlı yayında vuruldu!

Gündem haberleri PKK TSK Kuzey Irak

Türk Silahlı Kuvvetleri Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerini art arda vurmaya devam ediyor. Haber Global ekibi, Nusaybin'in karşısında, Suriye'nin Kamışlı ilçesindeki terör noktalarının vurulma anlarını kayda aldı. Patlama sesleri canlı yayına yansıdı.

Terör hedefleri ateş altına alındı. Patlama anları Haber Global canlı yayınına anbean yansıdı.

Irak'ın Kuzeyinde gerçekleşen terör saldırısında,  12 askerin şehit olmasının ardından hem Irak hem de Suriye'de terör alanları hedef alındı. PKK'ya ait noktalar imha edildi.

Haber Global ekibi Mardin'in Nusaybin ilçesi sınırında vurulan yerleri dakika dakika kayda aldı.

Mehmetçik Kamışlı'yı peş peşe ateş altına aldı farklı noktalardan dumanlar yükseldi.

Sınır ötesinde yapılan hava harekatlarında, terör örgütüne ait mağaralar, depolar, enerji santralleri, petrol rafineleri imha edildi.

ÇOK SAYIDA PKK OPERASYONU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, silahlı terör örgütü PKK/KCK tarafından verilen talimatlara uyarak çeşitli tarihlerde Ankara'da yapılan örgütsel etkinliklere katıldıkları, terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini övücü ve bu yöntemleri meşru gösterecek şekilde propagandasını yaptıkları tespit edilen 20 şüphelinin gözaltına alınması kararlaştırıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için operasyonlara devam ediyor.

İSTANBUL'DA OPERASYON

İstanbul'da PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı PYD/YPG içerisinde faaliyet gösteren 11 şüpheli yapılan operasyonla yakalandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren şüphelilerin tespiti için soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı PYD/YPG içerisinde silahlı olarak faaliyet gösteren şüphelilerin, PKK/KCK terör örgütüne yapılan operasyonlarda elde edilen dijital materyallerde fotoğrafı tespit edilen ve örgüt üyeleriyle irtibatlı olarak faaliyetlerde bulunan 17 şüpheli tespit edildi. Şüphelileri yakalamak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Esenyurt, Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Sultangazi ve Silivri’de toplamda 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı. 

İZMİR'DE 10 GÖZALTI

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, sosyal medya üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptığı öne sürülen 4 şüpheli ile terör örgütünün önemli saydığı kişiler için anma etkinliği düzenlediği kaydedilen 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Düzenlenen operasyonla yakalanan şüphelilerin emniyetteki işleminin sürdüğü öğrenildi.

 

Kaynak: Haber Global TV