Tepki çeken olay! Ekrem İmamoğlu’nun aile mezarlığına ‘gamalı haç’ çizildi

Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trabzon
Tepki çeken olay! Ekrem İmamoğlu’nun aile mezarlığına ‘gamalı haç’ çizildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon’daki aile mezarlığının duvarlarına ve yola sprey boyayla gamalı haç çizildi. Saldırganlar tespit edilemedi, jandarma önlemleri artırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB )Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon Akçaabat Cevizli Mahallesi'ndeki aile mezarlığının duvarına ve yola gamalı haç çizildi.

17 Temmuz Pazar günü  sabah saatlerinde köyün muhtarı, İmamoğlu'nun aile mezarlığının duvarına sprey boya ile şekiller çizildiğini gördü. Muhtar, durumu jandarmaya bildirdi.

Tepki çeken olay! Ekrem İmamoğlu’nun aile mezarlığına ‘gamalı haç’ çizildi - Resim : 1

Sözcü gazetesinin haberine göre; olay yerinde yapılan incelemede İmamoğlu'nun aile mezarlığının duvarına yapılan Nazilerin sembolü olan gamalı haç çiziminin, İmamoğlu'nun kuzeni Cemal İmamoğlu'nun evinin önünden geçen yol üzerine de çizildiği tespit edildi.

Gamalı haçları kimin çizdiği belirlenemedi. Olayla ilgili kimse şikayetçi olmadı, sadece tutanak düzenlendi. Jandarmanın da şikayetin ardından bölgedeki denetimlerini arttırdığı öğrenildi.

Tepki çeken olay! Ekrem İmamoğlu’nun aile mezarlığına ‘gamalı haç’ çizildi - Resim : 2

İSTİKLAL GAZİSİ DEDESİNİN MEZARI DA BULUNUYOR

İmamoğlu 2019 yılında ikinci seçimi öncesinde baba ocağı Akçaabat'ta aile mezarlığını da ziyaret etmişti. İmamoğlu'nun İstiklal gazisi dedesi Mevlüt İmamoğlu'nun kabri de aile mezarlığında bulunuyor.

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Trabzon gamalı haç