T.C. İletişim Başkanlığı'ndan dolandırıcılık uyarısı: O mesaja itibar etmeyin

İSTANBUL/HABER MERKEZİ
İBB Dolandırıcılık yöntemleri Gündem haberleri
T.C. İletişim Başkanlığı'ndan dolandırıcılık uyarısı: O mesaja itibar etmeyin

T.C. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada kısa mesaj üzerinden "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz." yazıları konusunda uyardı. Başkanlık, söz konusu mesajlar ile dolandırıcılığın amaçlandığını belirtti.

T.C. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada kısa mesaj üzerinden "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz." yazıları konusunda uyardı.

Başkanlık, söz konusu mesajlar ile dolandırıcılığın amaçlandığını belirtti.

Paylaşılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Bazı cep telefonlarına gelen, "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz." şeklindeki kısa mesajlar, dolandırıcılık amaçlıdır.

Kısa mesajdaki link aracılığıyla kullanıcıların e-devlet bilgilerinin ele geçirilmesi amaçlanmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz.

Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim veya duyuruya itibar etmeyiniz."

İBB DE UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dolandırıcılar tarafından Mezarlıklar Daire Başkanlığı göndermiş görüntüsü verilen mesajların dikkate alınmaması için uyardı.

IBBMEZDAIBS ismi ile gönderilen mesajda "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lutfen kontrol ediniz" ifadesi gözlendi. 

Belediyenin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"ÖNEMLİ DUYURU

Bazı vatandaşlarımızın telefonlarına Mezarlıklar Daire Başkanlığımızdan gelmiş gibi görünen bu mesajın ulaştığı tespit edilmiştir. Söz konusu mesajla ilgili vatandaşlarımızın hiçbir işlem yapmamasını önemle rica ederiz."