TBMM'de 12 günlük bütçe maratonu başladı

TBMM
TBMM'de 12 günlük bütçe maratonu başladı

TBMM Genel Kurulu'nda 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerine başlandı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı.

 2021 yılı bütçesine ilişkin sunumun yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,şunları ifade etti: 

Önümüzdeki yıl çalışmalarda vitesi daha da yükseltecek ve nice başarılara imza atacağız.

Son dönemde gerek toplumun farklı kesimleri ile yapılan geniş katılımlı istişarelerin sonucu olarak geliştirilmekte olan gerekse Yeni Ekonomi Programı'nda öngörülen politikaların hayata geçirilmesiyle, enflasyonun kalıcı olarak düşük ve tek haneli seviyelere indirilmesi temel hedeflerimizdendir.

2021 yılını pozitif bir büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz.

2021 yılında büyümenin yurt içi ve yurt dışı talep arasında dengeli bir görünüm sergilemesini ve ekonomimizin yüzde 5,8 oranında büyümesini hedefliyoruz.

(İstanbul Havalimanı) 2020 yılında Covid-19 salgını nedeniyle uluslararası ve ulusal uçak seyahatleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de azalmış olduğundan, ortalama yıllık kira bedelinin çok çok altında bir garanti ödemesi veya mahsuplaşma gündeme gelebilecektir.

COVID-19 tedavisinde kullanılan ilaçların yerli üretimini teşvik ettik ve yine yerli aşı çalışmalarında insanda uygulama aşamasına geldik. 2021 yılı Nisan ayı gibi de yerli aşımız hazır hale gelmiş olacaktır.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, kasım ayı itibarıyla Covid-19 salgını kapsamında ekonomiyi desteklemek amacıyla atılan adımların büyüklüğünün 562 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

 

Kaynak: AA

TBMM