Taş medrese polemiği sürüyor! Durmaz: "Ağzına ülkücüleri alma"

Haber Merkezi
Adana MHP CHP Turgut Altınok

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Taş medresede yetişenler bizim kardeşimiz olamazlar" dedi, yeni bir polemik başladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz Karalar'a, "Senin kardeşlerin vatan millet düşmanı hainlerdir" diye seslendi.

Seçime bu kez ittifaksız giren ancak, yeniden seçilebilmek için 'sandık ittifakında' farklı partilerin seçmenine güvenen CHP'de, 'DEM Partilileri' dışlayan adaydan sonra bu kez de MHP'lilerin bir bölümünü dışlayan bir açıklama geldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a, ülkücü milliyetçi siyasetçilerden tepki gösterdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Bayraksız" diye seslendiği Karalar'a DEM ile ilişkileri üzerinden yüklendi. Durmaz, "Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı DEM ile kankardeş olan DEMlenmiş CHP’nin belediye başkanı Zeydan Karalar! Kulağını aç iyi dinle, gözünü aç iyi oku! Vatan millet mukaddesat uğruna, idam sehpalarında sınanmış, işkencelerle sorgulanmış, zindanları inançlarıyla Taş Medrese’ye çevirmiş, kutlu davamızın çilekeş ağabeyleri elbette senin kardeşin olamaz! Senin kardeşlerin Kandil’deki mağaralarda ‘sarı torba’ sırasına girenlerdir! Senin kardeşlerin, vatan millet ve mukaddesat düşmanı bölücü hainlerdir!" dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok da, taş medreselilerle fotoğrafını paylaştı. 12 Eylül darbesi sırasında yaşananları anımsattı, "Aramızdaki bağı ne bir makam ne bir siyasi süreç bozabilir" dedi. Altınok ayrıca "Sırf koltuğunu korumak için Taş Medreselilere, yani biz ülkücülere, Türk milliyetçilerine edilen hakaretlere susanları ve böyle durumlarda gizlenip ölü taklidi yapanları bir kenara yazın. Yazın ve hesabını ilk fırsatta sorun" ifadelerini kullandı.