Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kimdir?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kimdir?

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı. Peki yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kimdir?

Atama kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre görevden affını isteyen Bekir Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişci atandı. Bu gelişmenin ardından Vahit Kirişci'nin kim olduğu, hayatı merak konusu oldu. İşte Vahit Kirişci kimdir? sorusunun cevabı...

VAHİT KİRİŞCİ KİMDİR?

Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960'da Kahramanmaraş'ta doğdu.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitiren Vahit Kirişci, yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını da İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Vahit Kirişci, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders veren Vahit Kirişci, 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu.

Vahit Kirişci, 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlenen Vahit Kirişci, 22. ve 23. Dönem Adana Milletvekillidir. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı. 23. Dönemde aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi.

Vahit Kirişci, 4 Mart 2022'de Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı.

Vahit Kirişci, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Kararı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Vahit Kirişci Vahit Kirişci kimdir