Tarım Kredi ve zincir marketler fiyatları sabitledi... Peki onlar da furyaya katılacak mı?

HABER GLOBAL TV
Tarım Kredi Kooperatifi Güncel fiyatlar

İstanbul ve Ankara'da bazı zincir marketlerde Ramazan ayı boyunca et fiyatları sabitlendi. ancak kasaplarda aynı durum söz konusu değil. Peki kasaplarda fiyatlar nasıl? İşte yanıtı...

11 ayın sultanı geldi. Ramazan'a sayılı günler kaldı. Ramazan boyunca alışveriş sepetleri dolacak. Et fiyatları Tarım Kredi marketlerinde ve zincir marketlerde sabitlendi. Ancak mahalle kasapları fiyat konusunda aynı fikirde değil.

Haber Global'e konuşan Kasaplar Federasyonu İstanbul Başkanvekili Veysel Günal, bundan bir ay önce 430 lira olan kıymanın şu an 530 lira olduğunu belirterek, "Fiyat kimse belirleyemiyor. Fiyat kasaplarda sabitlenecek mi emin olun biz sabahları mezbahaya giderken eti seçerken dua ederek gidiyoruz ki zam olmasın ben zam yapmaya utanıyorum" dedi.

"MÜŞTERİNİN KALİTESİNDEDİR"

Kasaplar kendileri de eti sürekli zamlı aldığını söylüyor. Günal bu konuda da "Ramazan'a kaldı 1 hafta 10 günün içinde 100 tl birden geldi. Dana kuşbaşı 440 liraydı ama 110 TL geldi. Ramazan diye çoğu et 500'ün altında satılıyor nasıl güvenirim, o müşteri kalitesindedir" ifadelerini kullandı.