TANAP ile Türkiye'ye aktarılan gaz miktarı 3 milyar metreküpü buldu

TANAP
TANAP ile Türkiye'ye aktarılan gaz miktarı 3 milyar metreküpü buldu

Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) üzerinden Türkiye'ye aktarılan toplam gazın miktarını açıkladı. Şahbazov, Azerbaycan gazını Avrupa'ya taşıyacak olan TAP Boru Hattı'nın da yüzde 90 tamamlandığını açıkladı

Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, Trans Anadolu Doğalgaz Boru hattıyla geçen yıl Türkiye'ye aktarılan gazın toplam miktarını açıkladı. Şahbazov, TANAP ile Türkiye'ye toplam 3 milyar metreküp gaz aktarıldığını belirtirken, Azerbaycan gazının Türkiye'den sonra Avrupa'ya taşıyacak olan TAP Doğalgaz Boru Hattı projesinde ise tamamlanma oranının yüzde 90'a ulaştığını açıkladı.

TANAP ile Türkiye'ye aktarılan gaz miktarı 3 milyar metreküpü buldu - Resim : 1

Hazar Denizi'nden çıkan gaz, Türkiye-Yunanistan sınırına kadar Güney Gaz Koridoru'nun en önemli halkası olan TANAP ile taşınıyor. Bu noktaya kadar gelen gazın Avrupa'ya taşınması için ise TAP Boru Hattı inşa ediliyor. Bu yolla Azerbaycan gazının 2020 yılında Avrupa pazarına ulaşması planlanıyor. Güney Gaz Koridoru'nun tam kapasiteyle çalışmaya başlamasıyla Azerbaycan gazının 10 milyar metreküpü Avrupa'ya, 6 milyar metreküpü ise Türkiye'ye aktarılmış olacak. Hat üzerinden Türkiye'ye ilk gaz nakli Haziran 2018'de başlamıştı.

TANAP ile Türkiye'ye aktarılan gaz miktarı 3 milyar metreküpü buldu - Resim : 2

Tanap