Süper Çiçek Kanlı Ay tutulması başladı!

Süper Çiçek Kanlı Ay tutulması başladı!

Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu, normalden daha parlak ve büyük gözlemlendiği "Süper Çiçek Kanlı Ay", Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gözlemlendi. Ankara ve İstanbul'dan gelen kareler, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Çok özel ve ender göksel bir olay olan Süper Çiçek Kanlı Ay tutulması İstanbul ve Ankara'dan görülmeye başlandı.

Süper Çiçek Kanlı Ay tutulması başladı! - Resim : 1

BÜYÜK GÖRÜNECEK

Bu gece, parlak, ışıltılı Kanlı Süper Dolunay, gece gökyüzünde her zamankinden daha büyük görünecek ve dünyanın gölgesi ile örtüldüğünde parlak bir kırmızı tonuna dönüşecek.

Süper Çiçek Kanlı Ay tutulması başladı! - Resim : 2

ETKİLEYİCİ OLACAK

En son Kanlı Ay Tutulmasını Ocak 2019'da yaşadık bu yüzden bu, enerjiler her birimiz ve toplumsal nitelikte oldukça etkileyici olacak.

KANLI AY NEDİR?

Tam Ay tutulması Dünya'nın Güneş ile Ay arasında girerek Ay'ın tamamıyla Dünya'nın gölgesi altında kaldığı yörünge konumunda ortaya çıkıyor.

Bu konumda Güneş ışınlarının Ay'a ulaşması engellendiğinden Ay yalnızca Dünya'nın atmosferinden mavi bir filtreyle yansıyan ışıkla aydınlanıyor ve bu yüzden kızıl bir görünüme bürünüyor. Gökbilimciler Ay'ın bu durumuna "Kanlı Ay" adını veriyorlar.

SÜPER AYIN TANIMI 

Diğer yandan Ay'ın Dünya çevresindeki eliptik yörüngesinde Yerküre'ye en yakın olduğu "yerberi" konumundaki görünümüne "Süper Ay" deniliyor. Bu görünüm, Ay'ın olağandan büyük göründüğü bir Dolunay halini tanımlıyor.

Kaynak: AA

Kanlı Ay