Sultanbeyli'de motosikletle su sebili taşımacılığı kamerada

Gündem haberleri İstanbul

Sultanbeyli’de motosiklette sürücünün arkasında yolculuk yapan bir vatandaş kucağında su sebili taşıdı. O anlar kameraya yansıdı.

Sultanbeyli'de Fatih Bulvarında bir motosiklet ile tehlikeli şekilde su sebili taşındı. Yoldaki başka bir sürücü tarafından görüntülenen olayda, motosiklette sürücünün arkasında yolculuk yapan bir kişi, akan trafiğin içinde kucağında su sebili ile ilerledi. Su sebili taşıyan motosikletliyi görenler şaşkınlık yaşadı. Vatandaşın su sebili taşıdığı motosiklet bir süre sonra gözden kayboldu.

TRAFİK KAZALARININ NEDENLERİ NELERDİR?

Trafik, çağımızda tıpkı vücudumuzda bulunan kan damarları gibi durmadan devam etmektedir. Bu devamlılık hayatın kolaylaşması açısından oldukça fayda sağlamaktadır. Tabi fayda sağlarken bazı nedenlerden dolayı aksaklıklarda olabilmektedir. Bireylerin can güvenliği için en tehlikeli olan aksaklık ise Trafik kazlarıdır. Trafik kazalarının pek çok faktörden kaynaklanan nedenleri vardır. En çok görülen nedenleri ise şunlardır;

Sürücü Hatası: Araçlar, sürücüler ile işlevini yerine getirir. Bu işlevin gerçekleştirilmesi içinde sürücülerin birtakım kurallara uyması gerekir. Özellikle dikkatsiz araç kullanma, uykulu olma, alkollü olma ve sağlık problemleri sürücülerin kaza yapmalarına neden olmaktadır.

Yaya ya da Yolcu Hataları: Sürücü hatalarına göre daha az kazaya sebep olmasına rağmen oldukça önemli bir etkendir. Yayaların dikkatsiz olması ya da kurallara uymaması, yolcuların kurallara dikkat etmemesi nedenleri ile trafik kazaları meydana gelebilmektedir.

Araç Problemleri: Trafik kazalarının en bilinen nedenlerinden biriside araç arızalarıdır. Mekanik bir yapıya sahip olan araçlarda yaşanan aksaklık ya da eksiklikler trafik kazalarını arttırabilmektedir. Bu nedenle sürücülerin araç bakımlarını düzenli bir şekilde yapması büyük önem arz etmektedir.

Yol ve İkaz Hataları: Seyir halinde olan araçlar için uyarıların yeterli ve net olması gerekir. Uyarı hataları ya da eksiklikleri, yanlış ve bozuk yol düzenlemeleri kazlara neden olabilmektedir.

TRAFİK KAZLARININ SONUÇLARI NELERDİR?

Trafik kazlarının pek çok olumsuz sonucu bulunmaktadır. Bunlar maddi ve manevi olabilmektedir. Genel anlamda trafik kazalarının sonuçları ise şunlardır;

Can Kaybı: En istenilmeyen ve üzücü sonuçlardandır. Kazanın şiddet ve darbe yerine göre kişilerin can kaybıyla sonuçlanabilmektedir.

Mal Kaybı: Yaşanılan trafik kazasının küçük ya da büyük boyutlarda maddi hasarları olabilmektedir. Bu hasarlar çarpışmanın şiddetine göre kazaya sebep olan araçta, çarpılan araç ya da yerde olabilmektedir.

Psikolojik Yıkımlar: Herhangi bir kaza gerçekleştiğinde maddi ya da can kaybı olmamasına rağmen araç içi ya da dışında ki bireyler bu travmadan etkilenebilmektedir. Hissedilen duygular kişiye ve yaşanılan şoka göre farklılık gösterebilmektedir.

 

Kaynak: İHA