Sultanbeyli'de fırında denetim yapan görevlilere saldırı 

İSTANBUL / DHA
İstanbul Tarım ve Orman Bakanlığı Gündem haberleri

İstanbul Sultanbeyli'de gıda denetim sırasında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli kadın, saldırıya uğradı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Olay 20 Şubat Salı günü saat 11.30 sıralarında Sultanbeyli Adil Mahallesi’nde bulunan bir fırında meydana geldi. İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri işyerine girerek denetim yapmak istedi. Fırın sahibi S.A ise denetim yapılmasına karşı çıktı. S.A, görevli S.D. ve M.K.P.’ye tehdit ve hakaretlerde bulunarak dışarı çıkardı. Bu sırada S.D isimli kadın görevlinin de eline vurdu.

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olayda şüpheli S.A. ve O.A. gözaltına alınırken. Şikayetçi olan 7 görevlinin ifadeleri alındı. İşyeri sahibi S.A. ve O.A. hakkında “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme" suçundan adli işlem başlatıldı. Şüpheliler karakolda alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Olayla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İstanbul Sultanbeyli'de gıda denetim görevi esnasında saldırıya uğrayan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli personellerimize geçmiş olsun. Halkın sağlıklı gıdaya ulaşması için çalışan kardeşlerimize yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hukuki sürecin takipçisi olacağız" açıklamasında bulundu.