Şule Çet'in ölüm yıl dönümünde Adana'dan bir kadına şiddet vakası: Şeyma'nın isyanı

Adana

Kadına şiddete karşı mücadelenin sembolü olmuş Şule Çet'in ölüm yıl dönümünde Adana'dan Şeyma isminde bir kadın uzaklaştırma kararı aldığı eski kocasının şiddetine karşı isyan etti: Buna susanlar cinayete kurban gidersem #KadinaSiddeteHayir demesin

İki yıl önce bugün, tam da doğum gününde cinsel saldırıya uğradıktan hemen sonra Ankara'daki bir plazanın 20'nci katından aşağıya itilerek katledilen Şule Çet'in ölüm yıl dönümünde bir kadının isyanı da Adana'dan yankılandı.

Adana Sarıçam'da uzaklaştırma kararı aldığı eski kocası tarafından öldürülmekten korktuğunu, eski kocasının çocukları elinden almak ve barışmak arasında tercih yapmak zorunda bırakıldığını söyleyen Şeyma isimli bir kadın sosyal medyadan isyan etti.

Aldırdığı uzaklaştırma kararına rağmen evinin bahçesinde yakalanan eski kocasının arkasından tekrar evine girerek kendisini darp ettiğini söyleyen kadın, polise sığınmak istediğini, fakat polisin kendisine inanmayarak ihlalden devleti meşgul ettiğini söylediklerini öne sürdü.

Eski kocasının konuşmalarını polise dinlettiğini belirten kadın, twitter'da tag kampanyası başlatarak yardım çağrısında bulundu: 

"Bir kadın cinayeti olunca herkes "kadına şiddete hayır!" günlerce sokaklara dökülüyor..uzaklaştrma aldığm adam evimin bahçesinde yakalanıyor arkamdan tekrar evime geliyor polis arkadaşlar ihlalden şikayet ettiğim için bana devleti meşgul ettiğimi...

 

Ve para cezası yiyeceğimi söylüyor..suclanmış bir şekilde eve geliyorum,adam elini kolunu sallay sallaya tekrar evime geliyor. Evin içerisine girip beni darp ediyor. Bana inanmayan polsilere dinletebilmek için kardeşim ses kaydına alıyor. Fark edince telefonu kırıyor

 

Ve ben polise sığınamıyorum. Çünkü onlari oyalıyormuşum! Evimden çıkınca bağırarak telefonda birisi ile konuşup silah temin etmesini istiyor. Sabah kadar mahallemde olacağını söylediği için evden çıkıp dar raporu dahi alamadım. Tek güvencem kapının kilidiydi!! " 

Eski kocasının kendisini arayarak kendisiyle gitmemesi halinde ölümle tehdit edildiğini söyleyen kadın, çektiği videoların ardından gözaltına alınan eski kocasının yeniden serbest bırakıldığını, çocuklarını elinden almakla tehdit ettiğini, çocukları aldığında geri getirmezse şikayet etmemesi için de imzalı kağıt istediğini öne sürdü. 

 

 

ANNEM YALVARDI: BİZİ HER GÜN BÖYLE ÖLDÜRECEĞİNE ÇEK VUR BİR KERE ÖLELİM

İşte Şeyma isimli kadının twitter hesabından attığı tweetler:

"Şimdi iki seçeneğim varmış bana öyle söylüyor. Ya çocuklarımı vereceğim ya da barışacağım. Eğer barışmazsam sonumuzun kadin cinayetlerine dönüşeceğini söylüyor. Bunları delillerle emniyete teslim ettim. Fakat ihlaller ile onlari oyalıyormuşum.

 

Darp edebildiğim gün, beni azarlayan karakolu arayarak siz rahatsiz olmayın diye ben evimde darp edildim dedim. Buna susanlar ilerde cinayete kurban gidersem #KadinaSiddeteHayir demesinler.!!

 

Eğer kendisi ile gitmezsem önce beni, sonra çocukları en son kendini öldüreceğini defalarca söyledi.

 

Çıkıyorum geliyorum dedi. Umarim daha fazla zarar görmeden ses getirebilirim .

Aramaya mesaj atmaya başladı. Evde ailemle bekliyorum. Gelmesin diye dua etmekten başka bir çarem yok. Serbest kaldı.

Videolardan sonra 2. Kez savcı kararı ile ıfadesi alınıp serbest bırakılıyor. Birileri yardim etsin..

 

Bu gece gelip çocukları alacağını polisler önünde söyledi. Buna rağmen savcı kararı ile serbest kaldi. Ne kapımda bir koruma var ne bir polis. Allaha emanet ailem ile bekliyoruz .

 

Yine geliyor.

Çocukları almaya geliyormuş eğer gücü yeter de alırsa bir daha göstermez bana lütfen sesimi duyun bana yardim edin .

 

Çocuklarım ağladılar. Gitmek istemediler. Yarin öğleden sonra tekrar gelip götürecekmiş. Benim tag başlattığımı da polislerden öğrenmiş. Sabrımı zorlama diyor.

 

Çocukları getirmediği takdirde şikayet edememem için benden imzalı kağıt istiyor. Vermiyorum tabiki de. Yarin görüşeceğiz dedi. Beklemedeyiz 

 

Annem o adama resmen yalvardı. "Bizi her gün böyle öldüreceğine çek vur bir kere ölelim" diye 

Ben bunları haketmedim. Korku ile yaşamak istemiyorum."

 

 

 

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

 

Şeyma isimli kadının sosyal medyada yapılan paylaşımının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Adana İl Müdürlüğü mağdureye ulaştı. Sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlara yönelik şikayetleri dinlendi. Her türlü maddi manevi destek sağlamak üzere bakanlık personeli görevlendirildi. Bakanlığa bağlı psiko-sosyal ekipleri Şeyma isimli paylaşım yapan kadınla bir görüşme de sağladı. Bakanlık kaynakları sürecin takipçisi olacaklarını ve Şeyma'nın yanında olduklarını ifade etti.

Şule Çet