Stajyerlere ücret ödemek zorunlu mu? İşte kanuna göre yanıtı...

Ekonomi haberleri Gündem haberleri
Stajyerlere ücret ödemek zorunlu mu? İşte kanuna göre yanıtı...

Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte çok sayıda öğrenci için staj dönemi de başlıyor. Peki, hangi stajyerlere ücret ödemek zorunlu? İşte kanuna göre yanıtı...

Stajyerlere ücret ödemek zorunlu mu? Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, yaz dönemiyle birlikte başlayacak stajlar konusunda kritik sorunun yanıtını, kanuna göre verdi.

Kıvanç, "Mesleki eğitim gören çırak ve stajyerlerden 3208 Sayılı Kanun kapsamındaki çırak ve stajyerler için ücret ödeme zorunluluğu bulunuyor. Ücret tutarı, personel sayısı 20 ve üzerinde olan işletmelerde net asgari ücretin yüzde 30’undan, 20’den az personeli olan işletmelerde ise yüzde 15’inden az olamaz" dedi.

Kıvanç, şöyle devam etti: "Buna göre, ödenecek ücret 20’den fazla personeli olan işyerlerinde 2 bin 552 TL’den, 20’den az personeli olan işyerlerinde ise 1.276 TL’den az olamaz.

Bununla birlikte işletmelere stajyerlere ödenen ücret için devlet katkısı yapılıyor. Devlet katkısı, 20’den fazla personeli olan işyerlerinde stajyerlere ödenen ücretin 3’te 1’i, 20’den az olan işyerlerinde ise 3’te 2’si oranında ödeniyor. Örneğin, personel sayısı 20’den fazla olan işyerinde stajyere 2.552 TL ödeniyorsa, bunun 851 TL’si tutarında devlet katkısı sağlanıyor."

Yazının tamamı için tıklayın

Kaynak: Haber Global TV