Sosyal medyaya 60 maddelik yeni düzen teklifinde sona gelindi!

Sosyal Medya AK Parti MHP

Sosyal medyada yalan haberlerin yayılmasını önlemek üzere başlatılan yasa teklifi çalışmasında sona gelindi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın koordinatörlüğünde devam eden çalışma tamamlandı. 60 maddelik yasa teklifi hakkında AK Parti MYK'da sunum yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP'li yetkililere bilgi verildi. Teklifin önümüzdeki hafta taraflarla yapılacak son bir toplantının ardından Meclise sunulacağı bildirildi. Teklif sosyal medya paylaşımlarına ilişkin yeni kurallar ve cezalar getiriyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal açıklamasında "Sen ben kavgasıyla dezenformasyonla mücadele edemeyiz. Dezenformasyon hepimizi tehdit eden bir konu, bunun Ahmet’le, Mehmet’le, Mahir’le, CHP'yle, AK Parti’yle ilgisi yok. Ülke için ciddi bir millî güvenlik sorunudur dezenformasyon çünkü dezenformasyon gerçek ile yalanın birbirinden ayırt edilemez duruma gelmesi hâlidir ki gerçeği kaybedersek her şeyi kaybederiz. O yüzden, Meclis olarak dezenformasyonla mücadele konusunda ortak bir mutabakat oluşturmalıyız." dedi.

PEKİ DÜZENLEME BİR 'ÖZGÜRLÜK SINIRLAMASI MI?' SOSYAL MEDYAYA YASAK MI GELECEK?

Teklifte tüm bu eleştirileri gidermek üzere gerekçelere yer veriliyor. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10. maddesinin birinci fıkrasında ifade özgürlüğü ikinci fıkrasında ise sorumluluk ve hangi koşullarda bu hakkın sınırlanabileceği yolunda hükümler bulunduğuna işaret ediliyor.

Bu çerçevede sosyal medyanın da yazılı ve görsel basın gibi kurallara bağlanması düzenleniyor.
Öncelikle internet medyasının da medya kapsamında alan teklifte, internet üzerinden yapılacak paylaşımlarda kişi hakları ve özel hayatın gizliliğinin ihlali suç sayılıyor. Türk Ceza Yasası kapsamında düzenlemeler yapılıyor.

MHP'den de destek alan teklifin önümüzdeki hafta meclis başkanlığına sunulması, komisyon görüşmelerinin ardından da yaz tatilinden önce genel kurul gündemine getirilerek meclisten çıkarılması hedefleniyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

sosyal medya yasa teklifi Ak Parti Gündem haberleri MHP