Sosyal medyada 'kontenjan' dolandırıcıları

Gündem haberleri Instagram
Sosyal medyada 'kontenjan' dolandırıcıları

Popüler sosyal medya platformu Instagram'da her gün yüzlerce kişi dolandırılıyor. Dolandırıcıların yeni bir yöntemi ise 'kontenjan dolmadan yazın' oldu.

Dolandırıcıların sık kullandığı sosyal medya platformlarında yeni bir yöntem dikkat çekti. Önce kendilerine hedef belirleyen dolandırıcılar, yüksek takipçili hesapları gönderdikleri linkler ile hack'liyor, daha sonra ise sahte dekontlarla insanları kandırıyor.

Instagram'da sahte dekontlar paylaşarak “yatırım yaptım ve kazandım, sen de kazan” diyerek paylaşımlar yapan dolandırıcılar, insanları kar vadiyle aldatıyor. Hikaye ve gönderi kısmında yüklü miktarda paylaşılan dekontları gören insanlar, paralarını 3'e 5'e katlamak umuduyla dolandırıcıların ağına düşüyor. Vatandaşların Instagram hesaplarına virüslü link göndererek çalmayı başaran dolandırıcılar, binlerce lira para toplayarak ortadan kayboluyor.

"KONTENJAN DOLMADAN KAYIT YAPIN"

En son Kocaeli’de kentle alakalı paylaşımların yapıldığı İnstagram hesabını çalan ve sahte dekontlar paylaşan dolandırıcılar, telefona insanları yönlendirerek, kontenjan dolmadan kayıt yapılmasını istedi. Bir an tereddütte düşen bir vatandaş yatırımın güvenilir olup olmadığını sorunca dolandırıcı ‘arkadaşımın eniştesi çalışıyormuş, denedik ve biz de kazandık, çok güvenilir’ diyerek insanları kandırdı. Kayıt oluşturmak için kendilerine bütçe de belirleyen dolandırıcılar, giriş için en az 500 TL istiyor. Özellikle borcu olan ve en kısa sürede borcunu kapatmak isteyen vatandaşlar bu tuzağa düşerken, borcunu kapatmak bir yana da da borçlanıyorlar.

Sosyal medyada 'kontenjan' dolandırıcıları - Resim : 1

Dolandırıcıların verdiği numarayı araştıran vatandaş Alihan A. ismine ulaştı. Şahısların para yatırmak için IBAN adresinin de Alihan A. ismine kayıtlı olduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA

sosyal medya Kocaeli instagram