Sosyal medya düzenlemesi Meclis'te! AK Parti'den açıklama geldi

Sosyal medya düzenlemesi Meclis'te! AK Parti'den açıklama geldi

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, Meclis'e gelen sosyal medya düzenlemesine ilişkin, "Vatandaşlarımızın anayasal güvencelerini teminat altına almak üzere yapılan bir düzenlemedir. Teklifin görüşmeleri tamamlandıktan sonra Meclis tatile girecek" dedi.

Sosyal medya düzenlemesi Meclis'te görüşülmeye başlandı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, kameraların karşısına geçerek sosyal medya düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özkan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu düzenleme sosyal medyada veri paylaşımına ilişkin gerçek veya tüzel kişilere sosyal ağ sağlayıcı tanımlaması getirecektir. Türkiye'de temsilci bulundurma yükümlülüğü getirilecektir.

Bulundurmayanlara hem mali hem de yayın engeli düzenlemesi bu gerekleri yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına getirmektedir. Kişiler tarafından özel hayatın gizliliği kapsamındaki şikâyetlere 48 saat içinde olumlu veya olumsuz yanıt verme yükümlülüğü getirilmektedir.

Erişimin engellemesi kararı yerine içeriğin çıkarılması kararı imkanı verilerek, ifade ve haber alma özgürlüğü daha da güvenli hale geleceği açıktır.

Bu düzenlemeyi de hayata geçirdikten sonra hem vatandaşlarımızın kişi, hak ve özgürlükler, özel hayatın gizliliğine ilişkin düzenlemeler güvence altına alınacak.

Sosyal medya düzenlemesine ilşkin teklifin görüşmeleri tamamlandıktan sonra Meclis içtüzük gereği tatile girecek.

Muhalefet eleştirilerine yanıt veren Özkan, “Sosyal medya üzerinden yürütülen mütecaviz suçların vatandaşların mağduriyetine neden olduğunu gördük. Bunlardan yakınıyoruz ama gelin bunun gereğini yapalım dediğimizde ayak sürüyoruz” dedi.

 

 

 

son dakika son dakika haber