Sosyal konutta ilk temeller atıldı! Erdoğan: İki yıl içinde 250 bin, 2028'e kadar 500 bin konut teslim edilecek

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

İlk Evim, İlk İşyerim Projesi kapsamında 17 ilde aynı anda tam 5 bin 615 evin temelleri atıldı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan'da İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Bugün Sincan, Ankara bir başka güzel. Video konferansla şu andaki toplantıyı izleyen, takip eden tüm vatandaşlarıma Ankara'dan selamlar, sevgiler. Bugün gazi başkentimiz Ankara'nın güzel ilçesi Sincan'da ülkemizin en büyük konut, işyeri ve arsa kampanyasının ilk temel atma töreni vesilesiyle birlikteyiz. Türkiye, 2. Dünya Savaşı sonrası maalesef plansız, programsız ve oldukça hızlı bir şehirleşme sürecine girmiştir. Her tür depremde hep yüreklerimiz ağzımıza geldi. İzmir'de yaşadık, Malatya'da, Elazığ'da yaşadık. Yakın tarihimizin en büyük acısı olan 1999 depreminin ardından, bu doğrultuda bazı adımlar atılmışsa da milletimizin talep ettiği kontrollü konut arzı yeteri kadar sunulamamıştır. 

Başlattığımız son kampanya ile TOKİ vasıtasıyla konut sayısını 2 milyona yükseltiyoruz. Ayrıca kentsel dönüşüm projeleri de hızla ilerliyor. Kentsel dönüşümle üretilen konut sayısı 3 milyonu buldu. Esenler'de 60 bin konutluk kentsel dönüm projesinin ilk etabının teslim töreninde vatandaşımızın sevincine ortak olduk. Bugün, 28.5 milyon konutun 13.5 milyonunun son 20 yılda inşa edildiğini görüyoruz. Konut ve kira fiyatlarında yaşanan artışlar vatandaşlarımızı mağdur etti. Kiralarda fırsatçılar ev sahiplerine dalaşma başladı. Ev sahipleri kiracılarına zulmetti. Yüksek kiralar uyguladılar. Bunun üzerine tedbirleri hayata geçirirken eş zamanlı olarak da arzda artışı temin edecek bu çalışmaları başlattık. 

Kampanyaya başvuru sayısının 8 milyona yaklaşması ne kadar doğru bir iş yaptığımızı, ne büyük bir ihtiyacı karşıladığımızı göstermektedir. Konut ve arsalarımızın tamamı hizmete girdiğinde yaklaşık 6 milyon vatandaşımız daha huzurlu daha güvenli yuvasını kavuşmuş, yaklaşık yarım milyon insanımızı istihdam edecek iş yerleri faaliyete geçmiş olacaktır.

İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz.

Vatandaşlarımızdan isteyen konut, isteyen arsa, isteyen işyeri alarak bu atılıma ortak olabilir. Hiç şüphesiz yaptığımız çalışmalarda deprem gerçeğini asla unutmuyoruz. Bu projelerle çevre düzeni ile, parkıyla, çarşısıyla, camisiyle, okuluyla velhasıl tüm insani ihtiyaçlarıyla kendi kendine yeterli küçük şehirler kuruyoruz. Biz, hep yaptığımız gibi şehircilik alanında da eserlerimizle konuşmayı tercih ediyoruz. 

Milletimiz kazanacaksa biz ne yapılması gerekiyorsa yaparız. Şehirlerimizi tüm zenginliğini koruyarak geliştiriyoruz. Ankara'da Saraçoğlu Mahallesi'ni yeniden düzenleyerek şehrimize armağan ediyoruz. Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerinin arşınladığı yolları temizliyoruz. Millet bahçeleri ile yeni nefes alanları açıyoruz. 

Şu CHP'ye bir sorun ya. Siz ne yaptınız ya? Biz eserlerimizle konuşuyoruz. İHA'larımız var mı, SİHA'larımız var mı, AKINCI'larımız var mı? Daha neler olacak neler. Türkiye'yi ekonomik bakımdan geliştirecek programı, hazırlığı olan tek siyasi kadro biziz. Gelişmiş ülkelerin dahi sıkıntılarla karşı karşıya olduğu dönemde Türkiye'nin büyüyerek yoluna devam edebilmesi bu sayede. 2023'te inşallah milletimizin desteğini tekrar alarak Türkiye Yüzyılı inşasını sürdüreceğiz.

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Sosyal konut projesi İlk evim