Paşinyan yayılmacı söylemi bıraktı mı? "Haritamızdaki topraklarımız dışında emelimiz olmamalı"

Haberglobal.com.tr
Azerbaycan Ermenistan

2. Karabağ Savaşı'nda hezimete uğrayana kadar Azerbaycan topraklarını işgal eden ve daha fazlasına da göz koyan Ermenistan, artık tam tersi yönde konuşuyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Haritamızdaki topraklarımız dışında emelimiz olmamalı" dedi.

Ermenistan'ın Karabağ'da, öz Azerbaycan topraklarında dayattığı 30 yıllık işgal, demir yumrukla son buldu. Önce Ermeni ordusu 2. Karabağ Savaşı'nda ağır yenilgi aldı, Eylül 2023'teyse yasa dışı işgal unsurları antiterör operasyonuyla Hankendi'den çıkarıldı.

Tarihi adaleti tarihi zaferlerle sağlayan Azerbaycan, sadece Güney Kafkasya'da yeni gerçeklik oluşturmakla kalmadı, Ermenistan'ın resmi söylemini de hizaya getirdi.

Bu yönde son açıklama Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan geldi. Ermenistan'ın mevcut sınırlarını gösteren haritaya işaret eden Paşinyan "Ermenistan'ın toprakları budur. Bu sınırlar dışında emellerimiz olmamalıdır. Bu çizgiden öte tarafta ne varsa bizim değildir" dedi.

Oysa Paşinyan yıllar önce Karabağ'ın Ermenistan olduğunu öne sürüyor, Azerbaycan'a ve tarihi gerçeklere kafa tutmaya kalkışıyordu. ama artık o da "Karabağ Azerbaycan'dır" diyor, ve Ermenistan'ın kendi güvenliği için yayılmacı politika izlememesi gerektiğini Paşinyan'ın kendisi de söylüyor.