Son dönemde ölümler artmıştı! İstanbul'da sahte içki operasyonu: 6 ton kaçak içki ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü
Son dönemde ölümler artmıştı! İstanbul'da sahte içki operasyonu: 6 ton kaçak içki ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri, kozmetik ürün imalatı bahanesiyle sahte içki üreten iş yerine baskın düzenledi. Baskında 6 ton kaçak içki ele geçirildi. İzmir'deki operasyonda ise 5 ton sahte içki ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri, Avcılar Firuzköy'de kozmetik ürün imalatı bahanesiyle sahte içki üreten iş yerine baskın düzenledi. Baskında 6 ton kaçak içki ele geçirildi. Ekiplerin incelemesi sürüyor.

 

İZMİR'DE SAHTE İÇKİ OPERASYONU

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içki ile mücadele kapsamında Çiğli ilçesinde sahte etil alkol dağıtımı yapan bir şüpheliyi tespit etti. Harekete geçen ekipler, H.G. isimli şüpheliyi teknik takibe aldı. Yapılan takip sonucu şahsın Çiğli ilçesinde bir depoya geldiği belirlendi. Bunun üzerine adrese operasyon düzenleyen ekipler, depoda ve bir araçta 5 litrelik bidonlar halinde 5 ton sahte etil alkol ele geçirdi. Depoda ayrıca çok sayıda aroma, etiket ve bidon kapağı bulundu. Operasyonda ele geçirilen yaklaşık 5 ton etil alkole ve diğer malzemelere el koyuldu.

İzmir'de etil alkolün dağıtımında kilit isim olduğu öğrenilen H.G. isimli şüpheli de ekipler tarafından gözaltına alındı. H.G.'nin etil alkol bulunan araçla dağıtım yaptığı öğrenildi.

 

BURSA'DA 120 ŞİŞE SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir ikamete ve restorana yapılan baskında 120 şişe sahte içki, 105 boş şişe, 5 litre etil alkol ve çok sayıda anason, renklendirici ve tatlandırıcı ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi emniyete götürüldü. Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: İHA

sahte içki operasyon İstanbul