Sahte içkiden 31 ölüm!

Mersin
Sahte içkiden 31 ölüm!

Kırıkkale ve İzmir'in ardından bugün, Muğla, Aydın, İstanbul ve Mersin'den de peş peşe sahte alkol şüpheli ölüm haberleri geldi. Beş ilde, sahte alkolden ölümlerin sayısı 31'e yükseldi.

Mersin'de son günlerde sahte alkol içtikleri iddiasıyla hastaneye kaldırılan 5 kişi, hayatını kaybetti. İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte alkolden ölümler ve hastanelerde gözlem altında tutulan 8 kişinin ölüm tehlikesi atlatması nedeniyle operasyon başlattı.

Merkez Toroslar ilçesindeki büfeye baskın yapan polis ekipleri, ele geçirilen 19 adet yarımşar litrelik şişelerdeki sıvının, metanol oranı yüksek sahte içki olduğunu saptadı. Kapatılan büfenin işletmecileri H.Ü. ve E.A., gözaltına alındı. Şüpheliler, sahte içkileri M.F. isimli kişiden temin ettiklerini söyledi. M.F.’nin merkez Mezitli ilçesindeki evine baskın yapan ekipler, 52 bidon içinde toplam 260 litre etil alkol ile çok sayıda boş şişe ve etiket ele geçirdi. M.F. ile yanında bulunan ismi açıklanmayan 1 kişi daha gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 1'i ise serbest bırakıldı. 

Öte yandan Mersin polisi, büfeden sahte içki satın aldığı belirlenen ve ölüm tehlikesi atlatan 8 kişiye de ulaşıp, toplam 19 litre sahte içkiye el koydu. Ayrıca kent genelindeki yaklaşık 650 büfede sahte içki denetlemesi yapan polis, halkı internet üzerinden etil alkol alımı yapmaması konusunda uyardı.

AYDIN'DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Aydın'ın Nazilli ilçesinde sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, Sevindikli Mahallesi'nde Orhan Öztürk'ün (60) evinin bahçesinde ölü bulunması üzerine jandarma ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, Öztürk'ün gece evinde kaçak üretim yapan N.A'dan (59) içki aldığını belirledi. Daha önce de sahte içki satışı yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma bulunduğu belirtilen N.A. gözaltına alındı.

Öztürk'ün kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi otopsi için Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şüpheli N.A'dan sahte alkol aldığı iddia edilen Osman Özden (62) de sabaha karşı rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Özden'in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

İSTANBUL'DA GENÇ BİR AVUKAT YAŞAMINI YİTİRDİ

İstanbul Kartal'da 36 yaşındaki Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu isimli avukat geçtiğimiz günlerde kullandığı sahte içkiden zehirlendi. Hastaneye kaldırılan Oğuzhan yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

MUĞLA'DA İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi'nde yaşayan 74 yaşındaki İbrahim Yanık ile 64 yaşındaki Semran Başkurt'un dün akşam farklı evlerde geç saatlere kadar yemekle birlikte alkol aldıkları belirtildi. Sabaha karşı fenalaşan Başkurt ve Yanık yakınlarının çağırdıkları ambulanslarla hastanelere taşındı. İbrahim Yanık, Bodrum Devlet Hastanesi'nde; Semran Başkurt ise özel bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

İZMİR VE KIRIKKALE'DE 22 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İzmir'de sahte içki tüketmeleri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükselirken, Kırıkkale'de de 7 kişi hayatını kaybetmişti. 

Kaynak: DHA

son dakika son dakika haber