Yüz yüze eğitim nasıl olacak? Bakan Selçuk açıkladı

Ziya Selçuk son dakika

Bakan Selçuk, yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntılarını açıkladı. Köy okulları ile anaokulları 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime başlayacak. İlkokullar ise 1 Mart'ta iki gün yüz yüze eğitime başlayacak. 8. ve 12. sınıflar için de tarih 1 Mart.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntılarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bakan Ziya Selçuk, 15 Şubat'ta tüm köy okulları ile bağımsız anaokullarının yüz yüze eğitime başlayacaklarını söyledi. "1 Mart Pazartesi ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edecek" diyen Selçuk, 8. ve 12. sınıfların 1 Mart'ta yüz yüze eğitime başlayacaklarını da söyledi. Bakan Selçuk, illerin vaka sayısına göre alınacak kararlarla yüz yüze eğitimde farklı sınıf düzeyleri için de karar alınabileceğinin altını çizdi. Selçuk, liselerde sınavların da mart ayında yapılacağını duyurdu. 

Yüz yüze eğitimin zorunlu olmadığını ve gidilmediği takdirde devamsızlık olarak sayılmayacağını söyleyen Selçuk, yüz yüze eğitim verecek öğretmenlerin ise bu ay içinde aşılanacaklarını açıkladı. 

Selçuk'un açıklamaları:

"Sabırla bizlere destek veren velilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Köy okullarımızda 15 Şubat'ta yüz yüze eğitimi açıyoruz. 15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da yüz yüze açma kararı verdik. 1 Mart Pazartesi ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edecek. 8. ve 12. sınıflar 1 Mart'ta tam zamanlı başlayacak, Bilim Kurulu'nun öngördüğü şekilde sınıflarında yerlerini alacaklar. Lise öğrencilerimizin sınavları mart yapılacak.  Yüz yüze eğitim zorunlu değil, devamsızlık sayılmayacak. 

ÖĞRETMENLER AŞILANACAK

Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenler şubat ayında aşılanacak.

Bazı illerde salgınla ilgili vaka sayılarının çok düşük olduğunu görüyoruz. Kararlar doğrultusunda farklı sınıf düzeylerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitim kararları alınabilecektir. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Yüz Yüze Eğitim Ziya Selçuk yüz yüze eğitim nasıl olacak