Son dakika! Van'ın Tuşba ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Van Deprem son dakika Gündem haberleri

AFAD, Van'ın Tuşba ilçesinde saat 21.35'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Son dakika bilgisi AFAD'dan geldi.

Buna göre, Van'ın Tuşba ilçesinde saat 21.35'de 5 büyüklüğünde deprem yaşandı.

AFAD TUŞBA DEPREMİ ÖN RAPORU 

Ana şoktan, 12.06.2022 22:38'e kadar geçen zamanda, büyüklükleri 1.3 ile 3.1 arasında değişen 13 artçı deprem kaydedilmiştir. Depremin belirgin süresi ise 21 saniye olarak hesaplanmıştır.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.35'te Tuşba ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Sarsıntının, 18,36 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir bilginin aktarılmadığını belirterek, "Şu an ekipler inceleme ve tespit çalışması yapıyor. Şimdilik olumsuz bir durum görünmüyor." dedi.

HASAR TESPİTİNE BAŞLANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığının merkez üssünü Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Bağdaşan Mahallesi olarak açıkladığı deprem, saat 21.35'te meydana geldi. Yerin 18.89 kilometre derinliğinde olan 5.0 büyüklüğündeki depremde ihbar üzerine bölgeye giden AFAD ve UMKE ekipleri hasar tespitine başladı. Deprem sonrası Tuşba ilçesine bağlı Ermişler Mahallesi’ne gelen Van Vali Yardımcısı Yavuz Arslan ve Tuşba Kaymakamı Furkan Duman dışarıya çıkan vatandaşlardan bilgi aldı. Diğer taraftan ekipler ise deprem sonrası evlerinde çatlaklar oluşan vatandaşın durumunu gözlemledi.

NACİ GÖRÜR DEPREMİ YORUMLADI

Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından açıklamada bulundu. Görür, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Van’ın Hasan Timur ve Van Fay zonları arasında depremler oluyor. Bunlar daha çok Van fay zonunda. 1/2 saat önce Muradiye-Kuşcu’da 5,3 deprem oldu. Önce de 4,2 olmuştu. Ayrıca, Sürüyolu’nda da 4.5’luk deprem görülmüştü. Bölge sıkışıp yükseliyor. Büyük deprem gelmez, endişe yok.

BAKAN KOCA DUYURDU: CAN KAYBI YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin ardından resmi Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

Saat 21.35’te Van Tuşba’da meydana gelen 5 şiddetindeki depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimiz

e herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebi gelmemiştir. Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır.

BAKAN KURUMDAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin ardından geçmiş olsun dileklerini ileterek şu ifadeleri dile getirdi:

Van Tuşba'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarına başladı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetten muhafaza buyursun.

Son dakika! Van'ın Tuşba ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi - Resim : 1

"EVE GİRMEYE KORKUYORUM"

Deprem olduğu sırada evlerinde oturan vatandaşlar kendilerini dışarı attıklarını ifade ederken, deprem olduğu sırada oyun oynadığını anlatan 8 yaşındaki Havin Diker ise bir anda televizyonun karardığını lambaların sallandığını gördüm. Hemen anneme deprem oldu dedim. Annem de dışarı çıkmamızı söyledi. Biz de dışarıda bekliyoruz. İçeri girmeye korkuyorum. Çünkü deprem olursa tekrar dışarı çıkmamız gerekecek” diye konuştu.

Son dakika! Van'ın Tuşba ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi - Resim : 2

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika deprem Van deprem AFAD