İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor!

Gündem haberleri Haber Global

Ülke genelinde şiddetli sağanak ve kuvvetli rüzgar etkili olmaya başladı. Haber Global ekipleri çeşitli noktalardan son durumu aktarıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yağmur, kar ve fırtına uyarısı geldi. Çok sayıda il için sarı ve turuncu uyarıda bulunulurken Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Kırklareli, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde ise kar görülecek.

MARMARA İÇİN PEŞ PEŞE UYARI

Marmara Bölgesi için yapılan uyarıların ardından İstanbul'da sağanak yağış ve soğuk hava hakim olmaya başladı. Haber Global Muhabiri Ela Sezen ve Pınar Demir çeşitli noktalardan şehirdeki son durumu aktardı

İSTANBUL İÇİN KRİTİK UYARI

İSTANBUL Valiliği, pazar günü öğle saatlerine kadar devam edecek kuvvetli yağışla ilgili uyarıda bulundu. Turuncu kodla yapılan uyarıda, "Meteoroloji'den alınan bilgilere göre; İstanbul'da cumartesi günü sabah saatlerinden, pazar öğle saatlerine kadar çok kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı tahmin edilmektedir. Su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

AKOM'DAN HAFTA SONU İÇİN FIRTINA VE YAĞMUR UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'a hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın geldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "İBB Ekipleri, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su basması ve göllenmelere karşı 24 saat esaslı hazır bekletilecek" ifadelerine yer verildi.

AFAD'DAN 55 İLE UYARI

AFAD'dan yapılan uyarıda "Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 29 ilimiz için Turuncu, 26 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 55 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır.18 Kasım Cumartesi günü; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Bursa, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Mersin, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Karaman, Tekirdağ ve Yalova. Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, Edirne, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye. Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: Haber Merkezi