Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti

haberglobal.com.tr
2024'te hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kültür Sanat haberleri Gündem haberleri
Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti

Son dakika haberine göre, usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu İstanbul'da hayatını kaybetti. Acı haberi, Kızı Sibel Aybar duyurdu.

Son dakika haberi...

Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu İstanbul'da yaşama gözlerini yumdu. 

Acı haberi, kızı Sibel Aybar, “Ölüm nedeni yaşlılığa bağlı. Cenazemiz pazartesi günü öğlen namazında Levent’ten kaldırılacak. Babamın isteği doğrultusunda annesinin yanına Feriköy’e defnedilecek” sözleriyle duyurdu. 

Türk sinemasının efsane isimlerinden Yıldızoğlu İstanbul'da hayata veda etti. Yıldızoğlu'nun vefat haberi sevenlerini yasa boğdu.

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?

Kayhan Yıldızoğlu, 26 Aralık 1936 tarihinde İstanbul Yeşilköy'de dünyaya geldi. 

Tiyatrocu Muhsin Ertuğrul ile kendi iş yerinde tesadüfen tanıştı ve bu tesadüf dolayısıyla katıldığı seçmeler sonucunda İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda 20 yıl sürecek  bir yolculuğa başladı. 

İlk filmi 1966 yılında yayınlanan Kayhan Yıldızoğlu, 180'e yakın filmde rol aldı. Usta oyuncu, ayrıca televizyon dizilerinde de rol aldı. Türk sinemasında genellikle rahip, doktor, komiser, profesör, haydut, eşkıya gibi yardımcı rollerde oynadı.

BAKAN ERSOY'DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hayatını kaybeden usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu için taziye mesajı yayımladı. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Sinemamızın büyük bir ustasının daha aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Sinemamızın duayeni, unutulmaz bir sanatçı #KayhanYıldızoğlu... Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum."