Son dakika! Üsküdar Kaymakamı: Patlama olan bina yıkılacak

Gündem haberleri

İstanbul Üsküdar'da bir binada patlama meydana geldi. 3 katlı binadaki patlamada ilk belirlemelere göre 2'si ağır 4 yaralı var. Üsküdar Kaymakamı, patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu aktardı ve binanın yıkılacağını söyledi.

İstanbul Üsküdar'da Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'taki 3 katlı binanın en üst katında patlama meydana geldi. 

KAYMAKAM, BİNANIN YIKILACAĞINI AÇIKLADI

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, patlama meydana gelen binanın yıkılacağını açıkladı.

Demiryürek, "En üst katında doğalgazdan olduğunu düşündüğümüz, 3 öğrencinin birlikte kaldığı evde patlama meydana geldi. 4 yaralı var. 2'sinin durumunun ağır olduğu yönündeydi ancak durumlarının iyi olduğu yönünde bilgi geldi. Binanın üst katı kullanılmaz durumda. Biraz sonra itfaiye ve belediye ekiplerinin incelemesinin ardından üst katlar tedbiren yıkılacak daha sonra binanın yıkımı gerçekleştirilecek" dedi. Demiryürek yaralananlardan birinin öğrenci olduğunu kaydetti.

Son dakika! Üsküdar Kaymakamı: Patlama olan bina yıkılacak - Resim : 1

Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamaya ilişkin, "Üsküdar’da ilk belirlemelere göre doğalgaz nedeniyle meydana gelen patlamada yaralanan 4 hemşehrimize Allah’tan acil şifalar diliyorum" dedi.

Son dakika! Üsküdar Kaymakamı: Patlama olan bina yıkılacak - Resim : 2

"BİR KİŞİ PATLAMAYLA 4. KATTAN AŞAĞI DÜŞTÜ"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Ben de bizzat patlamayı duydum. Korkunç bir sesle irkildik. 4 katlı bir binanın en üst katında, şu anki bilgilere göre, doğalgaz olduğunu tahmin ediyoruz. Binada 3 vatandaşımız var. 1 erkek vatandaşımız camdan patlamanın şiddetiyle aşağıya düştü. Diğerlerinde hayati tehlike yok. Binalarla ilgili statik durumu inceliyoruz. 6 bina tahliye edildi. Bu sokağı komple kapatacağız" dedi.  

Son dakika! Üsküdar Kaymakamı: Patlama olan bina yıkılacak - Resim : 3

İSTANBUL İTFAİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul İtfaiyesi'nden yapılan açıklamada, "Üsküdar Abacıdede Sokak üzerinde bulunan 4 katlı binanın 4. katındaki dairede sebebi belirlenmeyen bir patlama meydana geldi. Yaralanan 4 kişi ekiplerimiz tarafından sağlık ekiplerine teslim edildi. İgdaş ve İtfaiye ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor" denildi. 

Son dakika! Üsküdar Kaymakamı: Patlama olan bina yıkılacak - Resim : 4

"BOMBA PATLADI ZANNETTİK"

Mahalle sakini Adem Coşkun, "3 bina yanda oturuyorum. Çok ses çıktı. Büyük bir bomba patladı zannettik. Biranda kendimizi dışarıya attık. Dışarı çıktığımızda bu manzarayı gördük. Aşırı bir ses çıktı. Kulaklarımız çınladı. Evler sallandı. Doğalgaz kaynaklıymış. 2 yaralıyı ambulansla götürdüler. Bir yaralı da kafasından yaralıydı.  Komşularımız" dedi.

"O AN ŞUUR KAYBI YAŞADIK"

Başka bir mahalle sakini kadın, "Telefonla görüşüyordum. Biranda bir patlama sesi geldi. O an şuur kaybı yaşadık. Aşırı derecede gürültülüydü. Doğalgazdan patladı diye söylediler" diye konuştu.

Son dakika! Üsküdar Kaymakamı: Patlama olan bina yıkılacak - Resim : 5

PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ BİNADA YIKIM ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

 İstanbul'un Üsküdar ilçesinde patlamanın meydana geldiği 3 katlı binada yıkım çalışmaları başladı.

Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'taki 3 katlı binanın en üst katında patlama meydana geldi.

Patlama nedeniyle yaralanan 4 kişi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

İş makinelerinin getirtildiği binada hazırlıklar yapılarak yıkım çalışması başlatıldı.Polis ve zabıta ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: DHA

İstanbul üsküdar patlama