Son Dakika! Ukrayna Cumhurbaşkanlığı açıkladı: Savaş bir hafta daha..

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı
Son Dakika! Ukrayna Cumhurbaşkanlığı açıkladı: Savaş bir hafta daha..

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı yeni yaptığı açıklamada "Rusya, askerlerimizi kuşatmak için güçlerini Ukrayna'nın kuzeyinden doğusuna kaydırıyor. Savaş bir hafta daha aktif aşamada olacak" dedi.

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna işgalinin üzerinden bir ayı aşkın süre geçti. Günlerdir süren barış müzakereleri devam ediyor. Son olarak dün İstanbul Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen müzakere sonrası iki ülke heyetinden de art arda açıklamalar geldi. "Olumlu sonuçlar çıktı" denildi. 

UKRAYNA CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı "Rusya güçlerinin bir kısmını, askerlerimizin doğuya kaydırılmasını engellemek için Kiev yakınlarında tutacak. Ukrayna müzakerelerde konumunu güçlendirdi. Savaş bir hafta daha aktif aşamada olacak" dedi.

Dün, İstanbul Dolmabahçe'de gerçekleşen Rusya-Ukrayna zirvesinin ardından, iki ülke arasındaki anlaşmalardan birinin Kiev ve Çernigov'da Rus askeri faaliyetinin azaltılması olduğu açıklanmıştı. Ancak gece boyunca Ukrayna'nın birçok bölgesinde hava saldırılarının sürdüğü bildirildi. 

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'nın askerlerini Belarus ve Rusya'ya çekerek ikmal ve yeniden organizasyona hazırlandığı iddiasını ortaya atarken, uluslararası basında, Rusya'nın çekilme hamlesinin aldatmaca olabileceğine dair haberler de yer alıyor. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika ukrayna Rusya Rusya Ukrayna savaşı