Türkiye'de tam kapanma öncesi tam açılma! Yoğunluk dikkat çekiyor

İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika son dakika haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tam kapanma kararının ardından İstanbul'dan ayrılmak isteyen vatandaşlar, dün itibarıyla yollara düştü. Bugün de sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan çıkışlar yoğun trafiğe neden olurken, 17 gün sürecek kapanma öncesi alışveriş kalabalığı da dikkat çekiyor

İstanbul'dan ayrılan sürücülerin oluşturduğu yoğunluk, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışından başlayarak TEM Otoyolu'nda devam etti ve Sultanbeyli'ye kadar sürdü. Sürücülerin neden olduğu trafik, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi mevkiinde havadan görüntülendi. TEM Otoyolu'ndaki trafik yoğunluğu sürüyor.

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek olan tam kapanma öncesi, İstanbul'un birçok noktasındaki yoğunluk devam ediyor. Yasak başlamadan memleketlerine gitmek isteyenler, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na adeta akın ediyor. Gün boyu süren yoğunluk gece geç saatlere kadar devam etti. 

Türkiye'de tam kapanma öncesi tam açılma! Yoğunluk dikkat çekiyor - Resim : 1

15 Temmuz Demokrasi Otogarında bilet sıkıntısı da yaşanıyor. Memleketine gitmek isteyen Mustafa Eren "Bilet satışlarının hepsi durdurulmuş. Sırada bekliyoruz, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir boşluk olursa gideceğiz" dedi.

Özel bir otobüs firmasında çalışan Kaptan Albay, "Şu anda bayram üzeri olduğu için bir de yasaklar geldiği için yoğunluk çok yüksek. Herkes çoluğunu çocuğunu aldı kaçıyor. Yoğunluk çok o yüzden. Bu 2 gündür bilet satışları da çok güzel. Yoğunluk çok, bilet satışlarında da patlama var" diye konuştu.

Türkiye'de tam kapanma öncesi tam açılma! Yoğunluk dikkat çekiyor - Resim : 2

Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sürecek 'tam kapanma' dönemini fırsat bilen yazlıkçılar ve yerli turistler, Bodrum'a akın etti. Bölgede trafik yoğunluğu ise dronla havadan görüntülendi. Olası yoğunluğu tahmin eden ekipler de ilçe girişinde güvenlik önlemi aldı. Trafik, zaman zaman trafik durma noktasına gelirken, uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul, Ankara ve İzmir plakalı araçların fazla olması ise dikkat çekti. Bodrum girişinde başlayan ve Turgutreis, Yalıkavak, Göltürkbükü yönüne giden tüm güzergahlarda yoğunluk gözlendi.

Türkiye'de tam kapanma öncesi tam açılma! Yoğunluk dikkat çekiyor - Resim : 3

17 gün süreyle evlerine kapanacak olan vatandaşların marketlerin 6 gün boyunca saat 17:00'a kadar açık olacağı bilgisine rağmen, çarşı, pazar ve marketlere de akın ettiği görülürken, yoğun kalabalıklarla birlikte, raf ve tezgahların da boşaldığı görüldü.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp 17 Mayıs Pazartesi saat  05.00'e kadar sürecek olan tam kapanma öncesi, berber ve kuaförlerde de yoğunluk oluştu. Bayram ve kısıtlama öncesi berber ve kuaförler, sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde müşterilerine hizmet verdi.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika tam kapanma trafik yoğunluk kısıtlama