Neslican Tay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Türkiye, yıllardır kansere karşı verdiği mücadele ile tanıdığı Neslican Tay'ını, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Rize’de sol bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı yıllardır verdiği mücadeleyle sosyal medyada milyonların sevgisini kazanan Neslican Tay, geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma kaldırılmıştı. Dördüncü kez kansere yakalanan Tay hayatını kaybetti.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı yaptığı açıklamada "Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği “yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümör” e bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21:20 de kendisini kaybettik. Allah’tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz." dedi.

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Bursa doğumlu olan 20 yaşındaki Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık okumak isteyen Neslican, puanı iyi olmasına rağmen hedefindeki okulu kazanabilmek için tekrar üniversiteye hazırlandı. Araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görüyordu.

Neslican Tay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti - Resim : 1

son dakika son dakika haber Neslican Tay Neslican Tay kimdir