Muğla'nın 3 ilçesinde çıkan yangınlar kontrol altına alındı

Bodrum Muğla

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, tarım arazilerinin olduğu ormanda ve otlukta belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Öte yandan, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde çıkan yangınlar söndürüldü.

Bitez Mahallesi Balcılar mevkisinde tarım arazilerinin de olduğu orman ve otluk alanda çıkan yangına 2 arazöz, 10 itfaiye ve 1 yangın söndürme helikopteri ve TOMA müdahale etti. Bölgedeki mahallelerde oturan vatandaşlar ile birçok sivil toplum kuruluşu üyesinin de destek verdiği söndürme çalışmalarla yangın, 2,5 saatte kontrol altına alındı. Yangında,ilk belirlemelere göre 8 hektar alan zarar gördü, 15 arı kovanı yandı. Söndürme çalışmalarına katılan bir vatandaş dumandan etkilendi.

Muğla'nın 3 ilçesinde çıkan yangınlar kontrol altına alındı - Resim : 1

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bölgede incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Ahmet Aras, çok güçlü bir poyraz olduğuna dikkati çekip, "Balcılar mevkisinde çıkan yangın Bitez Mahallasi Köyiçi mevkisine doğru devam ediyor. Ekipler yangını büyük ölçüde kontrol altına aldı. Bölgemizdeki helikopter müdahale etti. Şu an için büyük bir tehlike görünmüyor" dedi.

Muğla'nın 3 ilçesinde çıkan yangınlar kontrol altına alındı - Resim : 2

SEYDİMEKER'DEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Seydikemer ilçesinde, henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Sarp bölgedeki yangına, havadan helikopterle müdahale edildi. Dereköy Mahallesi Sarıyer mevkisindeki yangın söndürüldü. 

FETHİYE'DE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Muğla'nın Fethiye ilçesinin Karagözler Mahallesi'nde, yıldırım isabet etmesi sonucu çıktığı belirlenen orman yangını ise, 40 dakika süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

2 dekar alanın zarar gördüğü yangını söndürme çalışması; havadan 2 helikopter, karadan 10 arazöz ile 20 orman işçisi tarafından yürütüldü.

Muğla genelinde 1-5 Haziran'da yıldırım kaynaklı 17 orman yangının çıktığı kaydedildi.

 

Kaynak: DHA

muğla Muğla haberleri Bodrum bodrum orman yangını