Marmaris’teki orman yangını kontrol altına alındı

Gündem haberleri Marmaris

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi'nde yerleşim birimlerine yakın bölgede orman yangını başladı. Yangın bölgedeki bir uygulama oteline sıçradı. Yangın çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı.

Muğla Marmaris'te geçen seneki yangının yıl dönümünde, İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan orman yangını yerleşim birimlerine çok yakın bölgede etkili oldu. Yangının kısa süre sonra bölgedeki uygulama oteline sıçradığı bildirildi. 

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Marmaris'te çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup yaralı bulunmamaktadır. Yangına orman genel müdürlüğü, AFAD, muğla büyüşehir belediyesi, jandarma, sahil güvenlik ve 112 ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilmektedir" denildi. 

Yangının çıkışından hemen sonra bölgeye hava ve kara araçları sevk edildi. İlk etapta 7 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahale etti. 

ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Marmaris İçmeler'deki orman yangını havadan ve karadan yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı" denildi. 

Marmaris’teki orman yangını kontrol altına alındı - Resim : 1

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI: TRAFODAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Haber Global'de yaptığı açıklamada "Şu anki yangın, ilk izlenimimize göre trafodan kaynaklı. Geniş alana yayılma durumu söz konusu değil" dedi. 

Marmaris’teki orman yangını kontrol altına alındı - Resim : 3

Marmaris’teki orman yangını kontrol altına alındı - Resim : 4

Kaynak: İHA

Marmaris yangın orman yangını