Son dakika MSB duyurdu: Saldırının ardından etkisiz hale getirilen terörist sayısı 21'e yükseldi

Gaziantep PKK

Gaziantep Karkamış'ta terör örgütü tarafından düzenlenen havanlı saldırı sonucunda 4 asker ve bir sivil yaralandı. Yaralı askerler ve vatandaş, hastaneye sevk edildi. Hastaneye sevk edilen askerlerden 1'i şehit oldu. Saldırının ardından etkisiz hale getirilen terörist sayısı 21'e yükseldi.

Gaziantep Karkamış ilçesinde ve Köprübatı Hudut Karakoluna Suriye Ayn-El Arap bölgesinden yapılan ÇNRA/ Havan saldırısı sonucunda 4 asker ve 1 sivil vatandaş yaralandı. Yaralılar, hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı. 

Güvenlik güçleri, meşru müdafaa ve cezalandırma atışları kapsamında belirlenen hedeflere misliyle karşılık vermeye devam ediyor. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hain terör örgütü tarafından Gaziantep’in Karkamış ilçesine ve Köprübatı Hudut Karakolumuza Suriye’nin Ayn-El Arap bölgesinden yapılan ÇNRA/Havan saldırısı sonucunda 4 askerimiz ve 1 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhâl hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ateş destek vasıtalarımızla meşru müdafaa ve cezalandırma atışları kapsamında belirlenen hedeflere misliyle karşılık verilmektedir."

6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MSB'den yapılan açıklamada bölgede 6 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. MSB konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Karkamış ve Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonrası başlatılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları sonucunda ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir.
Bölgede belirlenen hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir."

1 ASKER ŞEHİT OLDU

MSB, saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırılan askerlerden 1'inin hastanede şehit düştüğünü duyurdu.

 

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 21'E YÜKSELDİ

MSB'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Karkamış ve Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonrası başlatılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları sonucunda etkisiz haline getirilen terörist sayısı 21’e yükselmiştir.
Cezalandırma atışlarına devam edilmektedir.

Şehidimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır.

Milletimizin huzur ve güvenliğine karşı her türlü girişime misliyle karşılık verilmektedir. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleye devam edilecektir."

 

Kaynak: Haber Global TV

Gaziantep Gaziantep haberleri Gaziantep son dakika haberleri