MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu

haberglobal.com.tr
Pençe operasyonları PKK Gündem haberleri Milli Savunma Bakanlığı
MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu

Son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre PKK mensuplarının, Pençe-Kilit operasyonu alanındaki bir üs bölgesine sızma girişimi esnasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

Son dakika haberi... 

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre PKK mensuplarının üs bölgesine sızma girişimi esnasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı. 

MSB tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde, 17 Şubat 2024 tarihinde, BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) mensuplarınca bir üs bölgemize sızma girişiminde bulunulmuş, çıkan çatışmada kahraman silah arkadaşımız P. Söz. Er Salih Ay şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan personelimiz, derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır.

6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz."

msb duyurdu: 1 asker şehit

ŞEHİT ATEŞİ ERZİNCAN'A DÜŞTÜ

Erzincan’da ikamet eden Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'ın Kuzey Irak'ta şehit düşmesinin ardından Erzincan Valisi Aydoğdu açıklama yaptı. 

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada,

“Bugün, yüreğimizi derinden sarsan bir kayıp ile karşı karşıyayız. Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, 17 Şubat 2024’te Kuzey Irak’ta, vatanımızın huzur ve güvenliğini korumak için çıktığı mücadelede, kahramanca mücadele ederken şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz. Makamı âli, mekanı cennet olsun. Kahramanımızın aziz hatırası, kalplerimizde ve tarih sayfalarımızda daima yaşayacaktır" dedi.

Öte yandan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’ın aslen Bayburtlu olduğu Erzincan’da ikamet ettiği öğrenildi.

BAKAN GÜLER'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, paylaştığı başsağlığı mesajında "Kahraman silah arkadaşımız, 17 Şubat 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize sahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

BAKAN FİDAN'DAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından yayımladığı taziye mesajında, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman askerimiz Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'a Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralanan askerimize acil şifa diliyorum" ifadelerini kullandı.