MİT operasyonuyla yakalanan 7 MOSSAD ajanından 6'sı tutuklandı

haberglobal.com.tr
İsrail MİT Gündem haberleri
MİT operasyonuyla yakalanan 7 MOSSAD ajanından 6'sı tutuklandı

Son dakika haberine göre, MİT ve İstanbul Emniyetinin ortak operasyonunda yakalanan ve MOSSAD ile bağlantılı oldukları belirlenerek gözaltına alınan 7 ajandan 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 kişi ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Son dakika haberi...

MİT ve İstanbul Emniyetinin ortak operasyonunda yakalanan ve MOSSAD ile bağlantılı oldukları belirlenerek gözaltına alınan 7 ajandan 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MİT ve emniyet güçlerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonla yakalanan ve bugün adliyeye sevk edilen 7 MOSSAD casusundan 6’sı 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde MİT ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak operasyonu ile İsrail İstihbarat Servisi (MOSSAD) ile bağlantılı oldukları tespit edilen 7 ajan gözaltına alınmıştı.

Bir kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a sattığı tespit edilen şüphelilere yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; Gözaltına alınan 7 şüpheliden 6’sı ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme’ suçundan tutuklanmış, 1 şüpheli için adli kontrol uygulanmıştır. 2021 Ekim ayından itibaren farklı tarihlerde açılarak devam eden soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında 57 şüpheli ve sanığın tutukluluğu halen devam etmekte olup, aynı suçtan tutuklu sayısı 63’e yükselmiştir."