Milli Eğitim Bakanlığı'ndan PCR test zorunluluğuna ilişkin yeni genelge

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan PCR test zorunluluğuna ilişkin yeni genelge

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni genelgesine göre, PCR testi zorunluluğu özel okul ve yurt hizmeti veren kurumlar da uygulanacak. Aşı olmayan ve PCR testi vermeyen personel direksiyon eğitimi uygulama sınavlarında görev alamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Covid-19 tedbirleri kapsamında özel eğitim kurumlarında ve özel öğrenci barındırma hizmeti veren kurumlarda alınacak önlemlerle ilgili bir genelge yayımladı.

Genelgeye göre, haftada iki defa zorunlu istenen PCR testleri, özel eğitim okulları, ortaokul ve ortaöğretim özel öğrenci yurt ve pansiyon çalışanlarından da talep edilecek. 

Ayrıca, faaliyette bulunan özel ulaştırma hizmetleri, mesleki eğitim ve geliştirme kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları ile özel çeşitli kursların 13 Eylül 2021 tarihinden sonra gerçekleşecek teorik ve uygulama sınavları ile öze motorlu taşıt sürücüleri kurslarının yine aynı tarihten sonra yapılacak uygulama sınavlarında görev alan usta öğreticiler dahil tüm personelin aşılı veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması HES kodu üzerinden yapılacak.

Şartları sağlamayanların sınavlarda görev almasına müsaade edilmeyecek.

PCR TESTİ ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

PCR testi zorunluluğu başlamasıyla birlikte şehirlerarası uçak, otobüs, tren yolculuklarında, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere girişlerde negatif sonuçlu PCR testi isteniyor. 

Zorunlu yaptırılacak PCR testinin ücrete tabi olup olmayacağı da merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, zorunlu PCR testlerinin devlet hastanelerinde ücretsiz yapılacağını daha önce açıklamıştı. Ancak, özel hastanelerde PCR testi yaptıranlar ücretini kendileri ödeyecek.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Milli Eğitim Bakanlığı PCR test zorunluluğu