MHP'den 'yerel seçim' açıklaması: 28 büyükşehirde AK Parti, Mersin ve Manisa'da MHP desteklenecek

MHP Cumhur İttifakı 31 Mart Yerel Seçimleri
MHP'den 'yerel seçim' açıklaması: 28 büyükşehirde AK Parti, Mersin ve Manisa'da MHP desteklenecek

Son dakika haberi... MHP'den yapılan 'yerel seçim' açıklamasında 28 büyükşehirde AK Parti adayları, Mersin ve Manisa'da MHP adayları destekleneceği bildirildi.

Son dakika haberi...

Yerel seçimler için vakit daralırken ittifaklar kararını vermeye, kulisler de hareketlenmeye başladı. CHP adaylarını bir bir belirlerken bir açıklama da Cumhur İttifakı kanadından geldi. MHP, yerel seçimlerde izlenecek yol haritasına ilişkin önemli bilgiler verdi.

Cumhur İttifakı, 31 Mart tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimlere ilişkin kararını verdi.

Konuya ilişkin ilk açıklama ittifak ortaklarından MHP geldi. MHP'de yerel seçimlerle ilgili yapılan açıklamada 29 şehirde iki partinin iş birliği yapacağı ancak 22 ilde iki partinin ayrı olarak yarışa katılacağı açıklandı.

Yerel seçimlere yönelik kararlarla ilgili açıklama Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız tarafından yapıldı. 

28 BÜYÜKŞEHİRDE AK PARTİ ADAYLARI, MERSİN VE MANİSA'DA MHP ADAYLARI DESTEKLENECEK

MHP'den yapılan 'yerel seçim' açıklamasında 28 büyükşehirde AK Parti adayları, Mersin ve Manisa'da MHP adayları destekleneceği bildirildi.

29 İLDE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK 22 İLDE SEÇİMLERE AYRI GİRİLECEK

Konuya ilişkin açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, yerel seçimlerde 28 büyükşehirde AK parti adaylarının Manisa ve Mersin'de MHP adaylarının destekleneceğini bildirdi. Yıldız, 29 il merkezinde iş birliği yapılacağını ve 22 ilde ise iki partinin seçimlere ayrı gireceğini bildirdi. 

Yıldız şunları kaydetti:

"Görüşmeler neticesinde 30 büyükşehirde işbirliği yapılması, bu şehirlerden Mersin ve Manisa'da MHP Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının desteklenmesi, 28 büyükşehir belediye başkanlığında ise AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının desteklenmesi kararlaştırılmıştır. Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22'sinde her iki parti ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması geri kalan 29 il merkezinde işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır. Tarihi önemi sebebiyle Ahlat'ta AK Parti adayının, Sögüt'te ise MHP adayının desteklenmesi uygun bulunmuştur."

Yıldız'a, Mahalli İdareler Seçimi Müzakere heyetinde MHP adına yer alan Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de eşlik etti.

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV