Bahçeli'den Sinan Ateş açıklaması: İddianame kabul edilmeli, dava derhal başlamalı

HABER MERKEZİ
Gündem haberleri Devlet Bahçeli TBMM

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Bahçeli Sinan Ateş davasının derhal başlamasını söyledi. Ayrıca siyasette bahar mevsiminin oluşmasından memnun olduğunu dile getirdi. Bahçeli yargıyla ilgili ise "Kimseye mahkemeye talimat vermesin" sözleriyle tepki gösterdi.

Son Dakika Haberi... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmalarından satır başları: 

Tatlı su kurnazlarını tanıyor biliyor ve ibretle takip ediyoruz. Bazen yerli yersiz sırtımızı sıvazlayanları görüyoruz. Sıvazlarken bıçağı saplayacak yeri aradığının farkındayız.

Hangi şartlar altında kalırsak kalalım hakikati haykırmaktan çekinmeyeceğiz. Suyun üstünde bile yürüsek yüzme bilmiyorlardı diyenler çıkacak. İşimize, önümüze bakacağız. Mücadelemizden taviz vermeyeceğiz. Zulüm karşısında mazlumların yanındayız.

1 MAYIS PROTESTOLARI

3-5 haydut 1 Mayıs'ı terörize etti. 1 Mayıs'ta sadece görevini yapan Türk polisine nefretle saldıranlar haçlı kalıntısıdır. Bu Taksim ısrarı nedir, amacı nedir? Taksim'in emek ve dayanışmayla ne alakası vardır? Emek kutsaldır, emekçilerimizin başımız üstünde yeri vardır. Birilerinin tuzağına düşmeyen Türk polisini iftiharla tebrik ediyorum. Asıl emekçi Türk polisidir.

TÜRKİYE'NİN GAZZE DAVASINA MÜDAHİL OLMA KARARI

Türkiye'nin İsrail ile ticaretini dile dolayanların fitne hesabı bozulmuştur. Dışişleri Bakanımızın İslam ülkelerine "İsrail'i durdurmalıyız" çağrısı buna kanıttır. Netanyahu için hesap günü yakındır. İsrail'in Gazze katliamı Avrupa dahil ABD, Kanada gibi birçok ülkede protesto edilmiştir. Barbar saldırılar lanetlenmiştir. Bu protestolara gözaltı ve şiddetle karşılık veren ülkeler, işlerine gelince insan hakları bilirkişiliği yapıyor. Utanç duyulacak bir ikiyüzlülüktür. İnsanlık zulme karşı birleşmiş ve bilenmiştir. BM acil olarak devreye girmelidir. BM'nin bedel ödemesi insanlık namusudur. Bölge bıçak sırtıdır. Bazen yüksekte zannetiklerimiz eğilemeyeceğimiz kadar alçaktadır. 

SİYASETTE BAHAR MEVSİMİ

Kutuplaşmak yerine kucaklaşmak lazım. Hz Mevlana diyor ki; “Duydum ki kapıma gelmiş, tokmak olmadığı için kapıya vurmadan geri dönmüşsün. Bilmez misin, kalp kapısının tokmağa ihtiyacı yoktur; o ancak içeriden açılır.”  Türkiyemizin yükseliş sürecine her kesim destek vermelidir. Siyaset kavga arenası değildir. Demlenmek yerine şekerli su içmek akla mantıklıdır. 

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ

Biz boş koltukla boş yapanların söylediklerine bakmayız

"KİMSEYE MAHKEMEYE TALİMAT VEREMEZ"

Kimse mahkemeye talimat veremez. Yargı yetkisini kullanan bağımsız mahkemelerdir. Mahkeme kararları değiştirilemez. Gezi Parkı davasında hüküm alan Osman Kavala'nın serbest kalması yeniden yargılanması kamçılanıyor. Neymiş CHP Genel Başkanına Avrupa Parlamentosunda  ''Saati soruyorsun sen önce Kavala'yı çıkar diyorlar'' mış. Sayın Özel'in ve yanındakilerin kolunda saat yok mudur?  Özel, kara propagandaya kulak asmasın. Avrupa istedi diye şerefimizi iki paralık mı edelim?

SİNAN ATEŞ İDDİANAMESİ

Kimin elinde belge ve bilgi varsa mahkemeye başvursun. TV ekranlarında mahkeme yargılanamaz. İddianame hazırlandı içi boş dediler. Sinan Ateş davası derhal başlamalıdır. Bakalım süreç, Ankara'da mı Pensilvanya'da mı bitecek?