Bahçeli'den Özgür Özel yorumu

Gündem haberleri Devlet Bahçeli CHP MHP

MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'deki seçimlere de değinen Bahçeli "CHP yönetimine diyorum ki; Selahattin Demirtaş teröristtir. Osman Kavala casustur suçunu çekecektir" ifadesini kullandı.

MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmalarından satır başları: 

"YENİ BİR SİYASET REFORMUNA İHTİYAÇ VAR"

Siyaset soğuk tandırdan sıcak ekmek almaya çalışanların harcı olamaz. Kabuk bağlamış yaraları deşerek siyaset yapılamaz. Türk siyasetinin ahlak reformuna ve toparlanmaya ihtiyacı vardı. Bunu yapacak olan da Cumhur ittifakı ve MHP'dir. Bugün hepimizin öncelikli görevi dünyadaki yaşanan gelişmeleri kavramak ve insanlığın ortak geleceğini adil ve sağ duyulu teklifler getirmektir. Daha huzurlu, güvenli ve gelişmiş bir Türkiye önceliğimizdir. Cumhur İttifakı parlak bir geçmişle onurlu bir gelecek için çalışıyor. Hiçbir saldırı milletimize hizmet aşkımızı soğutamayacaktır. Birileri gibi ülkü ve ülke sevdamızı pazarlık malzemesi yapmadık, ufalmadık.

Buz üstüne bina yapıp içine girenler ilk güneşte batacak ahmaklardır. İnancı sahte olanların iradesi kumandalıdır. Kendi evindeki dolu testiyi görmeyip başkasının avucundan su içmeye kalkanların ne karnı doymaz. 

CHP'DEKİ YENİ BAŞKAN SEÇİMİ

Kılıçdaroğlu'nun "hançerlerle seçime girdim" itirafı gecikmiş bir itiraftır. Hançer tutan ellerin iyilik meleği olmadığını da bilmesi gerekiyor. CHP'deki kurultay bizim konumuz değildir. Bize de hayırlı olsun demek düşer. Bizim üzüldüğümüz konu; Atatürk'ün kurduğu partinin şehitlere rahmet dilemek yerine teröristlere kiralık gazetecilere selam göndermektir. Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir. CHP yönetimine diyorum ki; Selahattin Demirtaş teröristtir. Osman Kavala casustur suçunu çekecektir.

Terörist Demirtaş'a selam gönderilmesi PKK'ya selam göndermektir, bölücülüğü selamlamaktır. İlk tuğla yanlış konulmuş ilk düğme yanlış iliklenmiştir. Bu kurultayda Kuvâ-yi Milliye reddedilmiş, Atatürk'ün emanetleri yok sayılmıştı. Bu tiplerden millete ve ülkeye hayır gelmez.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Kalıcı barış için yarın bile çok geçtir. Duamız ve desteğimiz Filistinli kardeşlerimiz içindir. İsrail terörüne karşı Türkiye'nin duruşu sağlamdır. Artık ateşkes sağlanmalıdır.

Filistin'de soykırımın yapıldığı bu dönemde zalimlerin karşısında mazlumların yanında durmalıyız. Çocukların katiline sessiz kalamayız. Bebeklerin yürek parçalayan haline sessiz kalamayız. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın anlayışı bozuk bir anlayış. O yılanın bize de dokunacağını görmek mecburiyetindeyiz.

HAKAN FİDAN-BLINKEN GÖRÜŞMESİ

Hakan Fidan'ın, Blinken'a simgesel mesajlarla birlikte İsrail zulmünü bir kez daha ifade etmesi bize göre son derece anlamlı ve önemlidir

TÜRK DEVLETLERİNE SELAM

Öte yandan Bahçeli grup toplantısında "Onlar teröristlere selam göndersin, biz Türk devletlerine" diyerek Türk Devletleri Teşkilatındaki ülke başkanlarına selam gönderdi.

Dünyanın kalbi Türk kuşağında atmaktadır. Barış Türk kuşağının müjdesidir. Türk devletleri zirvesi 3 Kasım'da Kazakistan'da yapılmıştır. Zirve dünyaya bir mesaj vermiştir. Türk dünyasını beraberlik ruhu her alanda gerçekleşmiştir. Önümüzdeki yüzyıl ikinci Türk yüzyılı olacaktır. 

TOPLANTIDA ATATÜRK VURGUSU

O Türk milletinin ortak milli değeridir. Türk nesilleri her daim saygıyla anacaktır. Milli Mücadele'nin lideri, Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yıldönümünde saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum. Türk Milleti hiçbir güce eğilmeyecek. 

 

Kaynak: Haber Global TV