Meteoroloji'den İstanbul da dahil birçok il için uyarı! Kuvvetli yağışlar geri geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji'den İstanbul da dahil birçok il için uyarı! Kuvvetli yağışlar geri geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan güncel hava tahmin raporuna göre bu akşam saatlerinden itibaren yurt genelinde yağışlı hava hakim olacak. İstanbul'da da il genelinde bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan güncel hava tahmin raporuna göre bu akşam saatlerinden itibaren yurdun birçok bölgesinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışı etkili olacak. Yurdun birçok bölgesini etkisi altına alacak sağanak yağışlar nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) meydana gelebilecek su baskını, sel gibi durumlara karşı uyardı. 

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL?

İstanbul'da bugün parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ilçeleri, akşam saatlerinden itibaren il geneli yağmurlu olması bekleniyor. İstanbul'da hava sıcaklığı ise 16 derece olarak ölçüldü. 

YAĞIŞLI VE SOĞUK HAVALAR GERİ GELİYOR

Eskişehir’de önümüzdeki günlerde yağışlı hava etkili olması ve hava sıcaklıklarının düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre önümüzdeki günlerde yağışlı ve soğuk havalar geri geliyor. Eskişehir’de birkaç gündür yaşanan bahar havası, yerini soğuk havaya bırakacak. Bugünden itibaren etkisini göstermeye başlayan yağışlı havanın hafta sonuna kadar devam edeceği öğrenildi. Cuma günü ise yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olabileceği tahmin ediliyor. Perşembe gününden itibaren ise hava sıcaklıklarının yaklaşık 7 derece birden düşeceği öğrenildi.

Meteoroloji’den alınan verilere göre yağışlı hava hafta sonu etkisini kaybedecek. Cumartesi günü parçalı bulutlu bir hava beklenirken hava sıcaklığı 7 derece civarlarında olacak. Pazar günü de parçalı bulutlu hava beklenirken hava sıcaklığının yükselerek 11 derece olacağı tahmin ediliyor.

ISPARTA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ VE SEL BASKINI UYARISI

Bugün öğle saatlerinden sonra Isparta'nın güneyi (Sütçüler, Aksu) ile Burdur’un güneydoğusunda (Bucak) görülecek sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İZMİR'DE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Bugün Güney Ege kıyılarında aralıklarla görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların İzmir’in güney ilçeleri ve Aydın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare/12 saat); Muğla çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare/12 saat) olması beklendiğinden su baskını, yıldırım, deniz üzerinde hortum oluşumu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji hava durumu son dakika meteoroloji haberleri İstanbul hava durumu meteoroloji haberleri