Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları artmaya devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları artmaya devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) alınan güncel hava tahmin raporuna göre, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Uzmanlar, gündüz saat 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) alınan güncel hava tahmin raporuna göre geçen hafta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bu haftada mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Uzmanlar vatandaşları aşırı sıcak havalara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor. Meteoroloji, yurt genelinde yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Öte yandan Denizli ve Çorum illeri için uyarı verildi. 

DENİZLİ'DE GELECEK HAFTA BAŞINA KADAR SICAKLIKLAR ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Denizli’de mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, önümüzdeki hafta başına kadar etkisini sürdürmeye devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM), Denizli Afyonkarahisar ve Uşak illerinde mevsim normalinin üstünde devam eden sıcaklığın, önümüzde hafta başına kadar etkisini sürdüreceğini açıkladı. Yapılan değerlendirmede, “Günün en yüksek hava sıcaklıklarının; Afyonkarahisar’da 28-30, Uşak’ta 28-30, Denizli’de 34-36 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri üzerindeki sıcak havalar nedeniyle öğle saatlerinde başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

ÇORUM'A YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Meteoroloji 10 Bölge Müdürlüğü, Çorum’da yüksek hava sıcaklıklarına karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta başına kadar bölge genelinde etkisinin sürdürmesi beklendiği belirtildi. Açıklamada, en yüksek hava sıcaklığının Çorum’da 30-32 dereceler civarında beklendiği ifade edilerek vatandaşların yüksek hava sıcaklığına karşı tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların saat 11.00-16.00 saatleri arasında sıcak çarpmalarına dikkat etmesi ve tedbirli olması gerektiğini hatırlatıldı.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Van'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı artmaya devam ederek, yurt genelinde mevsim normallerinin 4-12 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden, zamanla Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İstanbul: Parçalı bulutlu 29

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 32

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu 34

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 28

Samsun: Parçalı bulutlu 24

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 36

 

 

Kaynak: İHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji haberleri son dakika meteoroloji haberleri hava durumu Denizli haberleri İstanbul hava durumu