Meteoroloji güncel haritayı paylaştı! İstanbul'da kuvvetli kar yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu İstanbul
Meteoroloji güncel haritayı paylaştı! İstanbul'da kuvvetli kar yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre yarın öğlen saatlerinden itibaren İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi kentlerinde kuvvetli kar yağışı görülecek. AKOM, AFAD ve Meteoroloji'den İstanbul'a art arda uyarılar...

İstanbul'da kar yağışının 18 Mart Cuma günü öğlen saatlerinde başlayıp gece saat 23.00 sıralarına kadar etkisini göstermesi bekleniyor. Kuvvetli kar yağışı uyarısı yapılan İstanbul'da hava sıcaklıkları da eskilerde seyredecek. Meteoroloji mevsim normallerinin altına düşecek hava sıcaklıkları ve kuvvetli kar yağışı nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı. 

AKOM, AFAD VE İBB EKİPLERİ TEYAKKUZA GEÇTİ

Kuvvetli kar nedeniyle İstanbul'da günlük hayatta birtakım olumsuzluklar yaşanması bekleniyor. Kuvvetli kar nedeniyle kent genelinde meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğünce uyarılar yapıldı. AKOM, AFAD ve İBB ekipleri de kent genelinde teyakkuz haline geçti. 

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından 5 günlük güncel hava tahmin raporu da yayımlandı. Yayımlanan güncel haritadaki verilere göre, İstanbul'da kar yağışı 18 Mart Cuma ve 19 Mart Cumartesi günleri kuvvetli bir şekilde etkisini gösterecek. 20 Mart Pazar günü de kent genelinde kar yağışı etkili olacak. 21-22 Mart tarihlerinde ise kar yağışı kenti kademeli olarak terk edecek.

MGM'DEN İSTANBUL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji'den yapılan İstanbul uyarısında şöyle denildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 18.03.2021 Cuma gününden itibaren İstanbul’da aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi günü kar yağışlarının etkisini daha da arttırarak Pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

İSTANBUL VALİLİĞİ DUYURDU: OKULLAR TATİL EDİLDİ

İstanbul Valiliği, 18 Mart Cuma günü kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin idari izinli sayılacağını bildirdi.

 

18 MART CUMA KAR HARİTASI

19 MART KAR UYARISI

AKOM'DAN UYARI

İstanbul'da beklenen kar yağışına yönelik bir uyarıda AKOM'dan geldi.

Açıklamada, "Cuma günü sabah saatlerinden itibaren il genelinde kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Cumartesi etkisini artırması beklenen yağışların pazar günü öğle saatlerine kadar yer yer yoğun şekilde etkili olması beklenmektedir. Hafta başına kadar etkili olması beklenen soğuk hava ve kar yağışı nedeni ile vatandaşlarımızın yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" dedi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NDAN VATANDAŞLARA UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından İstanbulluları olumsuz hava koşulları konusunda uyardı. İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbullulara "Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın" uyarısında da bulundu. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

AKOM AFAD İBB istanbulda kar yağışı İstanbul kar haberleri İstanbul'da ne zaman kar yağacak? İstanbul kar yağışı haberleri