Meteoroloji gün vererek uyardı! Aşırı sıcak ve sağanak yağış geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji gün vererek uyardı! Aşırı sıcak ve sağanak yağış geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji'den alınan güncel bilgilere göre hafta boyunca yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Hafta ortasında başlayan sağanak yağış ise hafta sonu yurt genelinde etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 günlük güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji'den alınan güncel hava tahmin raporuna göre, hafta boyunca yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Hafta ortasında başlayan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar ise 3 Haziran Cuma gününden itibaren yurt genelinde etkili olacak. Meteoroloji, birçok ili hem aşırı sıcaklık ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda uyardı. Uzmanlar özellikle çocukların ve yaşlıların aşırı sıcaklık nedeniyle gün içinde saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamasını öneriyor.

AYDIN'DA HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYRETMEYE DEVAM EDECEK 

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Aydın'daki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; önümüzdeki hafta başına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ve Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin yayınlayacağı tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Aydın il merkezinde bu hafta içerisinde görülecek en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının; 1 Haziran Çarşamba en düşük 20 en yüksek 38, 2 Haziran Perşembe en düşük 20 en yüksek 38, 3 Haziran Cuma en düşük 21 en yüksek 37, 4 Haziran Cumartesi en düşük 21 en yüksek 36 ve 5 Haziran Pazar en düşük 22 en yüksek de 35 derece olarak ölçülmesi beklendiği kaydedildi.

3 Haziran cuma hava durumu

5 günlük hava tahmin raporu

 

Kaynak: Haber Global TV

meteoroloji haberleri hava durumu son dakika meteoroloji haberleri