Meteoroloji duyurdu! Hava sıcaklıkları 15 derece birden artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji duyurdu! Hava sıcaklıkları 15 derece birden artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün güncel hava tahmin raporuna göre, Sivas'ta hava sıcaklıkları 15 derece birden artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Yurt genelinde ise hava sıcaklıklarının yarından itibaren yükselmeye başlaması bekleniyor. Birçok kentte sıcaklık 20 derecenin üzerinde olacak.

Hava sıcaklıklarının, Salı günü doğu bölgelerimizde, Çarşamba gününden itibaren de ülkemiz genelinde artmaya başlayarak, önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede (5 ilâ 10 derece) yükselmesi ve mevsim normallerinin 6 ilâ 12 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Sıcaklıklardaki yükselişe bağlı olarak, başta kuzey, iç ve doğu bölgelerimizde, yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde, kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan, çığ riski ile su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Bazı il merkezlerinde bu hafta içerisinde görülecek en yüksek sıcaklıkları şu şekilde olması bekleniyor:

İstanbul: 21 Adana: 27 Samsun: 26

Ankara: 25 Antalya: 27 Trabzon: 25

İzmir: 26 Kayseri: 26 Erzurum: 12

Bursa: 29 Eskişehir: 25 Malatya: 24

Afyonkarahisar:21 Bolu: 22 Diyarbakır:23

SİVAS

 

 

Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtilip sel, çığ ve heyelanlara kaşı dikkatli olunması istendi.

Sivas Valiliği tarafından Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanılarak sel, çığ ve heyelan uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada hava sıcaklıklarının Çarşamba günü 4-6 derece Perşembe günü ise 12 derece olacağının ön görüldüğü belirtilip mevsim normallerinin üzerinde seyredecek sıcakların muhtemel heyelan, çığ ve taşkınlara neden olabileceği bileceği ifade edildi. Vatandaşlardan dikkatli ve duyarlı olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Sivas’ta hafta sonu sıcaklıkların 18 dereceye ulaşması bekleniyor.

DENİZLİ

Denizli’de hava sıcaklığının, 30 Mart ile 4 Nisan 2022 tarihleri arasında mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkmasının beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlerine göre yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bölgemizde bulunan Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak illerinde 30 Mart ile 4 Nisan 2022 tarihleri arasında Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar artmaya başlayacak. Önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede 5 ila 10 derece hava sıcaklıklarının yükselmesi ve mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkması bekleniyor. Sıcaklıklardaki yükselişe bağlı olarak, iç ve yüksek kesimlerde, kar örtüsünün yüksek olduğu yerlerde, kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan, çığ riski ile su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir. İl merkezlerimizde bu hafta içerisinde beklenen en yüksek sıcaklıklar Afyonkarahisar’da 21 derece, Denizli’de 25 derece ve Uşak ilinde ise 24 derece olması bekleniyor” denildi.

ERZİNCAN

Doğu Anadolu Bölgesinde sıcaklıklar 7 ila 10 derece arasında artacak. Su baskını ve çığ tehlikesine yönelik uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi görülecek.

Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgâr kuzeybatı yönlerden zaman zaman orta kuvvette esecek.

Meteorolojiden yapılan uyarıda Doğu Anadolu Bölgesinde sıcaklıkların 7 ila 10 derece arasında artacağı kaydedilerek, “Hava sıcaklıklarının bugünden itibaren bölge genelinde (Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Bayburt, Tunceli) artmaya başlayarak önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede (7 ila 10 derece) yükselmesi ve mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkması bekleniyor.
Sıcaklıklardaki yükselişe bağlı olarak yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan, çığ riski ile su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.” denildi.

İl merkezlerinde bu hafta içerisinde görülecek en yüksek sıcaklıkların şu şekilde olması bekleniyor:
Erzincan 20, Erzurum 12, Kars 16, Ağrı 15, Iğdır 24, Bayburt 18, Ardahan 13 derece.

BURSA

Meteorolojiden yapılan yazılı açıklamada çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının artacağı belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir’den yapılan yazılı açıklamada, “Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren bölgemiz sorumluluk sahasında (Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya) artmaya başlayarak, önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede (5 ile 10 derece arasında) yükselmesi ve mevsim normallerinin 6 ile 12 derece üzerine çıkması bekleniyor. Sıcaklıklardaki yükselişe bağlı olarak yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde, kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan, çığ riski ile su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemle arz edilir” denildi.

ESKİŞEHİR

Ayrıca bu hafta içinde Bursa’da 29 derece, Eskişehir’de 25 derece, Bilecik 27 derece ve Kütahya’da 22 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Eskişehir’de hava sıcaklıkları hafta ortasında mevsim normallerinin 6-8 derece üzerine çıkacak.

Eskişehir’de mart ayının ikinci haftasından beri devam eden soğuk hava, etkisini kaybetmeye başladı. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre mevsim normallerinin 8-10 derece altına inen hava sıcaklıkları hafta başından itibaren mevsim normallerinde olacak. Ayrıca hava sıcaklıklarının hafta ortasında ise mevsim normallerinin 6-8 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

AYDIN

Aydın'da bir süredir etkili olan soğuk hava yerini sıcak ve güneşli havaya bırakarak hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstüne çıkacak.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Ege Bölgesi genelinde yükselmeye başlayan hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta sonuna kadar 5 ila 10 derece arasında artacak. Mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkması bekleniyor. Aydın'da bu hafta içerisinde görülecek en düşük ve en yüksek hava sıcaklığı; 29 Mart Salı 10/23, 30 Mart Çarşamba 7/24, 31 Mart Perşembe 8/25, 1 Nisan Cuma 14/27, 2 Nisan Cumartesi 13/26 derece olarak ölçülecek" ifadelerine yer verildi.

 

 

 

Kaynak: İHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul hava durumu İstanbul hava sıcaklığı meteoroloji haberleri